Logo Alamo.nl

Inloggen

Alamo.nl geeft 10 tips voor een autoreis met het gezin

Als ouder zijnde heb je het allemaal weleens meegemaakt: huilende of ruziënde kinderen op de achterbank van je auto. Of 400 keer moeten antwoorden op de vraag of het nog lang rijden is. Toch biedt een huurauto de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en dus kiezen veel gezinnen er voor om met een auto op vakantie te gaan. Ben jij ook van plan om binnenkort met het hele gezin in een huurauto van Alamo.nl op pad te gaan? Wij geven je een aantal tips die ervoor zorgen dat de vakantie begint vanaf het moment dat je de auto in stapt.

1. Meezing plezier

Haal je innerlijke DJ naar boven en maak een gezellige playlist met liedjes die je kinderen leuk vinden. Heb je iets oudere kinderen? Doe het dan echt goed en zorg dat je de songteksten uitgeprint en ingebonden meeneemt.

2. Top tien lijsten

Neem boekjes mee over de bestemming waar je naar toe rijdt en lees je kinderen voor. Op deze manier komen ze meer te weten over het land dat je gaat bezoeken. Maak ten slotte samen met je kinderen een top 10 lijstje van must do’s.

3. Wie ben ik?

We kennen allemaal het bekende spel ‘Wie ben ik?’ wel. Daar is dit spelletje voor onderweg op gebaseerd. Eén persoon schrijft de naam van een bekend persoon of een voorwerp op en de anderen moeten door middel van vragen te stellen, raden wie of wat die persoon is. Diegene mag alleen met ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden.

4. Kentekens herkennen

Dit hebben we als kind allemaal wel een keer gedaan tijdens een lange autorit: het herkennen van buitenlandse nummerborden. Maak er een spelletje van om zoveel mogelijk kentekens te tellen. Heel eenvoudig en je houdt je kinderen er een poos mee zoet.

5. Speurtocht

Kinderen zijn dol op speurtochten. Geef je kids een lijst met dingen die ze moeten ‘zoeken’ onderweg vanuit de Alamo huurauto. Ze kunnen hun tablet, telefoon of camera gebruiken om ze vast te leggen.

6. Zoet of zuur

Het is heel eenvoudig: zwaai naar andere automobilisten of motorrijders. Zwaaien ze terug, dan zijn ze zoet. Zwaaien ze niet terug? Dan zijn ze uiteraard zuur.

7. Fun pakket

Maak een reispakket met kleurboekjes, kleurpotloden, stickers, kaarten etc. en geef deze aan je kinderen wanneer je de auto in stapt.

8. Tablet spelletjes

Neem de tablet mee en zorg dat er genoeg (educatieve) spelletjes en filmpjes op staan. Voorbeelden van educatieve apps zijn EduMe, Letterschool en de apps van Juf Jannie. Uiteraard mogen ook spelletjes als Angry Birds en Leap Sheep niet ontbreken.

9. Luisterboeken

Neem verschillende luisterboeken mee en zet deze aan in de auto. Dit Is voor zowel ouders als kinderen rustgevend.

10. Mini-Fun

Kinderen zijn dol op mini verpakkingen. Maak kleine zakjes met druiven, crackers, snoepwortels of kaasblokjes en geef ze deze om de zoveel uur.

Kinderen blij, ouders blij, dus is het belangrijk om de kindjes zo tevreden mogelijk te houden. Met de juiste voorbereiding, een beetje geduld en gevoel voor avontuur, is een autovakantie de ideale manier om met kleine kinderen te reizen.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.