Logo Alamo.nl

Inloggen

Eigen risico soms gedekt door creditcard

Goed nieuws! Wist u dat sommige creditcards beschikken over een verzekering voor het eigen risico van uw huurauto? Met deze verzekering bent u gedekt voor uw eigen risico wanneer u schade oploopt met uw huurauto.

Als u schade oploopt met uw verzekerde huurauto in bijvoorbeeld Italië, dient u normaliter zelf een deel van de schade te betalen. Dit is uw eigen risico. Indien uw creditcard bezit over een eigen risico verzekering, bent u ook voor deze eigen bijdrage verzekerd. In de meeste gevallen betaalt u dus niets.

De dekking van de creditcard

In de polisvoorwaarden van uw creditcardmaatschappij kunt u lezen of uw creditcard over deze verzekering beschikt. Daarnaast kunt u ook terugvinden wat het maximale bedrag is dat wordt uitgekeerd. De hoogte van de dekking kan namelijk verschillen per creditcardmaatschappij. Doorgaans varieert de dekking tussen de 500 euro en een volledige dekking van het eigen risico. Het is wel een voorwaarde dat u de huurauto heeft betaald met uw eigen creditcard. Dekt uw creditcard niet uw eigen risico? Sluit dan voor slechts 3,5 euro per dag uw eigen risico af via onze No-Risk Garantie. In de Verenigde Staten kent men geen eigen risico.

Wanneer bent u niet gedekt?

Houd er rekening mee dat in sommige gevallen het eigen risico niet wordt gedekt. U bent bijvoorbeeld niet gedekt als u een auto huurt in een land met een, door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangemerkt, negatief reisadvies. Dit geldt ook bij nalatigheid en overmacht. In uw polisvoorwaarden van uw creditcard kunt u alle bijbehorende voorwaarden terugvinden. Wanneer u schade heeft opgelopen kunt u, na betaling, deze schade claimen door contact op te nemen met uw creditcardmaatschappij. Bij sommige maatschappijen wordt er gevraagd om een schadeformulier met bewijsstukken.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.