Logo Alamo.nl

Inloggen

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Bij het huren van een auto houden de meeste mensen zich met maar een ding bezig: wie rijdt er? Reizigers boeken vaak een type huurauto naar aanleiding van het aantal passagiers maar houden vaak geen rekening met hun bagage. Het gevolg? Een groot gepuzzel om alle koffers in de auto te krijgen. Alamo.nl geeft u vijf tips om zo efficiënt mogelijk uw huurauto in te laden;

1. Zachte koffers

Gaat u binnenkort een autorondreis via Alamo.nl maken? Zorg dan dat u zachte koffers meeneemt. Nylon en leren koffers zijn flexibeler en wegen bijna de helft minder dan harde kunststof koffers. Niet alleen zijn lichte koffers makkelijker te dragen op het vliegveld en naar uw hotel, de flexibiliteit zorgt er voor dat u meer kwijt kunt in uw huurauto.

2. Ga voor medium

Steeds vaker rekenen luchtvaartmaatschappijen extra kosten voor het inchecken van bagage. Reden genoeg voor veel passagiers om minder koffers in te checken. Het gevolg hiervan is dat de koffers die wel ingecheckt worden steeds vaker enorm groot zijn. Dat dit problemen kan opleveren wordt vaak pas duidelijk bij het inpakken van de huurauto. Zeker wanneer u meerdere grote koffers heeft kan het een uitdaging zijn uw kofferbak in te pakken. De oplossing? Reis met medium zachte koffers. Deze passen vaak in elke kofferbak en zijn daarnaast flexibel en dus makkelijk in te pakken.

3. Boek met bagage en comfort in het achterhoofd

Families die een huurauto boeken met genoeg zitplaatsen maar te weinig kofferruimte eindigen vaak met bagage op schoot van de passagiers. Dit is niet alleen oncomfortabel maar ook onveilig. Kijk daarom altijd goed naar de grootte van de huurauto en vraag zo nodig om advies bij het team van Alamo.nl.

4. Pak als een pro

Maak optimaal gebruik van uw kofferruimte en plaats de grootste koffer als eerst in de kofferbak. Een kleine tip; leg de koffer altijd met de handgreep naar u toe in de auto. Dit scheelt een hoop gedoe wanneer u de koffers weer uit de auto haalt. Nadat de grootste koffer in de achterbak ligt kunt u de overige koffers pakken. De zijkanten van de kofferruimte kunt u gebruiken voor handbagage en kleinere tassen.

5. Het inpakken van extra’s

Net wanneer u denkt de koffer puzzel te hebben opgelost verschijnen voorwerpen als ski’s, golfclubs of kinderwagens. Wilt u er zeker van zijn dat deze extra’s in uw huurauto passen? Vraag dan bij aankomst op de Alamo verhuurlocatie om een Hatchback. In dit autotype schuift u eenvoudig uw golf clubs of ski’s de auto in. Mocht u op wintersportvakantie gaan, dan is het bijboeken van een skidrager wellicht een goede optie voor u.

Heeft u bovenstaande pak tips opgevolgd? Dan is het nu tijd om te genieten van uw welverdiende autoreis!

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.