Logo Alamo.nl

Inloggen

Autovakantie in Coronatijd: de ideale manier van reizen!

Kunt u ook niet wachten om weer op vakantie te gaan? Wellicht twijfelt u nog over wat de beste manier is op om vakantie te gaan dit jaar. In deze blog leggen wij uit hoe u met een gerust hart op vakantie kunt in deze coronatijd. Namelijk, met een huurauto. Want, een autovakantie is de ideale vakantie in Coronatijd.

Corona-proof op vakantie

Met een huurauto bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Wordt het ergens te druk dan kunt u er zelf voor kiezen ergens anders heen te gaan. Daarbij kunt u met een auto de natuur in trekken en drukke steden en groepen mensen vermijden.

Waar naar toe op vakantie in Coronatijd?

Het is steeds afwachten welk land weer toeristen toelaat. Gelukkig horen wij dat steeds meer landen in Europa binnenkort weer toeristen willen ontvangen. Denk daarbij aan: Kroatië, Griekenland, Spanje & Portugal.

Maar als er één land is waar u coronaproof op vakantie kunt gaan, dan is dat wel IJsland. De wijdse natuur en afgelegen plekken maken social distancing kinderspel. Helemaal wanneer u richting het minder bezochte noorden en oostelijke gedeelte reist. Daarbij is IJsland de ideale fly-drive bestemming, en bieden wij verschillende one-way autohuur opties aan.

Met een huurauto IJsland rond

Onze collega Rianne ging in Augustus 2020 op vakantie naar IJsland en vertelde er het volgende over:

“Het is bijna niet te geloven dat zo’n mooi en divers land als IJsland op maar 3 uur vliegen vanaf Nederland ligt. Afgelopen Augustus vlogen wij naar Keflavik Airport, waar we na een corona test, onze huurauto opgehaald hebben. Na het krijgen van een negatief test resultaat kon onze roadtrip langs de ringweg van IJsland beginnen.

IJsland is het land van uitersten. Van lavavelden tot gletsjers. Van papegaaiduikers to walvissen. Zwarte stranden, ontelbaar veel watervallen, adembenemende canyons en nog veel meer. Zo kan ik nog wel even doorgaan. IJsland is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Wat een bijzonder land en wat een onvergetelijke vakantie. In 18 dagen zijn wij met de huurauto het hele eiland rondgereden en hebben we 5040 kilometer afgelegd.”


Foto’s: (c) Rianne van der linden

Belangrijk voor een reis naar IJsland

Bij aankomt op IJsland wordt iedereen getest en zijn 5 dagen quarantaine verplicht. Daarna volgt en tweede test, en bij een negatieve uitslag kan de reis beginnen. Voor de meest recente informatie omtrent de corona regels, adviseren wij de officiële website van IJsland te raad plegen voor vertrek.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.