Logo Alamo.nl

Inloggen

Creditcard hoofdbestuurder

Vrijwel alle autoverhuurlocaties verplichten het tonen van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder bij het ophalen van de huurauto. Ook als u bijvoorbeeld via iDeal de auto al heeft betaald. Dit heeft namelijk alles te maken met de waarborg. Als u geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder heeft, krijgt u in de meeste gevallen de huurauto niet mee. Maar waarom is dit nodig en wat zijn uw opties? We leggen graag uit hoe het werkt.

Waarom een creditcard op naam hoofdbestuurder?

De meeste locaties vragen om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder om de auto te kunnen ophalen. Dit is namelijk een vereiste voor de waarborg van de huurauto. De hoofdbestuurder is degene die verantwoordelijk is voor de auto en daarom dus ook degene die aansprakelijk wordt gesteld. Om die reden is een creditcard op naam van één van de medepassagiers onvoldoende. De creditcard is enkel vereist voor het ophalen en staat niet verbonden met hoe u voor uw Alamo.nl huurauto heeft betaald. Deze gegevens blijven ten alle tijde afgeschermd in een beveiligde omgeving en worden niet doorgegeven.

De waarborg

Op uw creditcard wordt bijna altijd een borg ingehouden. Soms is deze borg ter hoogte van het eigen risico, maar het kan ook lager zijn. In alle gevallen geldt deze borg om het eigen risico, onverzekerde schade en/of eventuele boetes te kunnen betalen. Het kan zijn dat de kosten van eventuele schade of boetes hoger zijn dan het borgbedrag. Als u de auto zonder problemen inlevert, wordt de borg door de verhuurlocatie weer vrijgegeven. Dit duurt maximaal 6 weken. Lees hier alles over het de borg.

Een geldige creditcard

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij uw geldige creditcard in combinatie met het reserveren van een huurauto. Wij lichten de belangrijkste aspecten voor u toe.

 • Aanbieder wordt ondersteund.
  Kijk vooraf in de voorwaarden van het land waarin u de auto gaat ophalen om te zien of uw creditcard aanbieder ondersteund wordt. Zo wordt American Express niet overal geaccepteerd en gaat de voorkeur meestal uit naar Mastercard of Visa. 
 • Zorg ervoor dat de naam overeen komt.
  De hoofdbestuurder van de huurauto dient een reguliere creditcard kunnen tonen op zijn of haar eigen naam. Let hierbij goed op dat de naam volgens paspoort en volgens creditcard overeenkomen met de naam op de reservering. Ook als de creditcard van de werkgever is, moet de naam van de hoofdbestuurder op de creditcard staan.
 • Zorg voor een pincode.
  Het invullen van een pincode is vereist om de borg te kunnen accepteren op de creditcard. In tegenstelling tot uw pinpas, heeft een creditcard niet altijd een pincode. Deze moet u soms zelf aanvragen bij de aanbieder. Doe dit op tijd, zodat u de huurauto zonder zorgen kunt ophalen.
 • Let op dat uw limiet hoog genoeg is.
  Omdat de borg wordt gereserveerd of wordt afgeschreven, moet er voldoende limiet beschikbaar zijn op de creditcard. Als de limiet niet hoog genoeg is, dan kan de huurauto niet worden opgehaald. Kijk in de voorwaarden wat de hoogte is van uw borg of vraag dit na bij onze klantenservice.

Geen creditcard? Voeg een extra bestuurder toe

Heeft de hoofdbestuurder geen creditcard op eigen naam? Dan is de makkelijkste oplossing om diegene als extra bestuurder te registeren en iemand anders uit het reisgezelschap hoofdbestuurder te maken. Uiteraard dient deze persoon dan natuurlijk wel over een geldig rijbewijs en creditcard op naam te beschikken. Dit kunt u ook doen als deze persoon niet of nauwelijks wil rijden. Als u beide geregistreerd staat als bestuurder maakt het namelijk niet uit wie de auto bestuurd. Zorg wel dat u alle vereiste documenten bij de hand heeft bij het ophalen van de huurauto.

Zonder creditcard een auto huren

Heeft u geen creditcard maar wilt u toch een auto huren? Dat is in sommige gevallen mogelijk! Bedenk wel goed of dit wel een geschikte optie is voor uw reis. In veel landen worden creditcards gebruikt om mee te tanken of om tolkosten mee te betalen. Ook worden pinpassen niet overal geaccepteerd of werken ze niet overal, denk hierbij bijvoorbeeld aan tanken bij onbemande tankstations in IJsland of Australië.  Lees hier meer over het aanvragen van een huurauto met een cash borg. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
 •