Logo Alamo.nl

Inloggen

Indian Summer in Amerika

Ook al is het momenteel nog volop zomer in Nederland, wij kijken alvast uit naar de herfst. Elk seizoen heeft namelijk iets moois en in deze tijd van het jaar ziet u vaak de meest prachtige kleuren. De Indian Summer in Amerika is een waar begrip. In september en oktober ontstaat er dan namelijk, in verschillende regio’s in het land, een waar natuur- en kleurenspektakel.

Er zijn heel veel plekken waar u de ‘fall foliage’ kunt bewonderen tijdens uw autoreis, maar soms is het lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom helpen wij u graag op weg met onze top-5. Bovendien zijn de autohuurprijzen tijdens de Indian Summer gunstig en er is nog volop beschikbaarheid!

1. Maine

In de Pine Tree State vindt u naast tal van pijnboombossen, nog veel meer natuurschoon. Ga vooral met uw huurauto naar Acadia National Park. Hier ziet u granieten rotskliffen, kleine stranden, bergen, tal van beekjes en bergen en meerdere (schier)eilanden. Stap af en toe de auto uit en ga hiken op een van de trails die door het park lopen terwijl u geniet van het kleurrijke geheel. Eindig uw reis bij de sfeervolle kustplaats Bar Harbor, maar niet voordat u naar het hoogste punt van de oostkust bent geweest: Cadillac Mountain. In New England kunt u de Indian Summer het beste zien van half september t/m de eerste week van oktober.

2. Vermont

Wist u dat maar liefst 80% van de staat Vermont uit (loof)bossen bestaat? Hierdoor is het een van de beste plekken om de Indian Summer in Amerika mee te maken. De kleuren in New England zijn werkelijk schitterend en er zijn tal van plekken waar u naar toe kunt gaan. Rijd bijvoorbeeld langs de Connecticut River of over Route 100 die dwars door de Green Mountains heen gaat. Plan tijdens uw reis door Vermont in ieder geval stops in bij Stowe en Burlington. Een must do in Burlington is een boottocht over Lake Champlain zodat u de Indian Summer vanaf het water kan bewonderen. Heeft u de tijd? Dan is de staat New Hampshire zeker ook de moeite van het bezoeken waard. Dit is ook een van de mooiste plekken in de Verenigde Staten om te genieten van de Indian Summer.

3. North Carolina & Virginia

In de zuidelijkere gelegen staten North Carolina en Virginia is de Indian Summer later te zien, namelijk rond half/eind oktober. Dé plek om te genieten van al het natuurschoon is tijdens een plezierige autorit over de Blue Ridge Parkway. Deze scenic route voert u dwars door een prachtig natuurlandschap. De route begint in de Great Smoky Mountains bij Cherokee, North Carolina en eindigt vlakbij het Shenadoah National Park in Virginia.

4. Wyoming

Bezoek tijdens uw autoreis door het westen van Amerika zeker het Grand Teton National Park in Wyoming. Ga bij de zuidelijke ingang het park in en rijd door tot u de splitsing ‘Moose Junction’ bereikt. Hier slaat u rechtsaf naar de Jackson Hole Highway. Onze tip? Stop bij Snake River Overlook, hier maakt zelfs de meest onervaren fotograaf de mooiste foto’s. Bovendien is de herfst dé periode bij uitstek om wilde dieren te spotten. Met een beetje geluk ziet u vanuit uw auto beren, bizons of elanden. Voorzichtigheid is geboden, maar uw geduld wordt hier hoe dan ook beloond. De piek van de Indian Summer in Wyoming is vaak rond eind september/begin oktober.

5. Alaska

De noordelijkste staat van Amerika is wellicht een onverwachte bestemming in deze top-5, maar als u van eind augustus tot half september reist, dan vindt u ook hier de mooiste herfstkleuren. Maak met uw huurauto van Alamo.nl een prachtige route door ’the Last Frontier’ en geniet van al het natuurschoon om uw heen. In Alaska ziet u de Indian Summer het beste in Denali National Park. Het contrast tussen de oranje bomen met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond heeft absoluut iets bijzonders…

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.