Logo Alamo.nl

Inloggen

Op reis door Californië met de Alamo TravelTab

Gastblogger Hanny reisde met een Alamo.nl huurauto door Californië en maakte hierbij gebruik van de Alamo TravelTab. Met de Traveltab ontvangt u onder andere onbeperkt Wifi, 60 gratis belminuten en GPS. Vanaf Los Angeles brengt ze onder meer een bezoek aan Palm Springs en het indrukwekkende Joshua Tree National Park.

De Alamo huurauto

Na aankomst op de luchthaven van Los Angeles halen we direct onze huurauto op. De balies van de autoverhuurbedrijven zitten niet in de terminal, maar er gaan voortdurend shuttles die je naar de verhuurlocatie op zo’n 5 minuten afstand van de aankomsthal brengen. Bij de verhuurlocatie zien we een bord met daarop “Explore more with TravelTab”. We worden nieuwsgierig en zijn benieuwd naar de mogelijkheden. Onze auto staat keurig in het systeem en omdat we in Nederland al alles geboekt hebben wat we nodig hebben, hoeven we niets anders bij te boeken. Wel een extra bestuurder, dat doe je altijd ter plaatse en is in Californië gratis. We kiezen voor de full to empty fuel option, zodat we niet hoeven te stressen om het tanken bij het terugbrengen. Het tanken doen zij dan voor je. Als je dit vooraf regelt is het maar een klein prijsverschil met het zelf tanken. Ook vragen we naar de TravelTab.

Good, good, good vibrations met de TravelTab

Bij het woord Tab denk ik aan een tablet of Ipad, maar het blijkt een super handzaam apparaatje te zijn ter grootte van een Iphone plus. Er is een aparte balie voor en de medewerkster neemt ruim de tijd om ons alles uit te leggen over de TravelTab. In eerste instantie leek het prijzig, $ 21,99 per dag met een maximum van $ 109,- per week. Maar als je dan hoort dat hierin ook onbeperkt Wifi, hoe fijn als je een paar pubers mee op reis hebt of gewoon ter plaatse de leuke hotspots wilt opzoeken, 60 minuten bellen (ook Internationaal) en GPS zit, dan valt het reuze mee. En achteraf kunnen wij zeggen dat het het geld meer dan waard is. De medewerkster van Alamo stelt hem in op Nederlands en als we onze auto gekozen hebben, een dikke Dodge Caravan, maken we hem vast met de gemakkelijke magneetclip.

Traveltab

Cocktails in Palm Springs

Ons eerste doel in Californië is Palm Springs, een uitstekende uitvalsbasis voor Joshua Tree National Park. Het eerste stuk door Los Angeles is niet het mooiste stuk Amerika, maar al gauw verandert het landschap in meer woestijnachtig en hoe dichter bij Palm Springs hoe mooier het landschap wordt. Palm Springs is een gewilde plaats bij Amerikaanse senioren en dat zie je terug in de goed begaanbare hotels, een lift in het zwembad en de hoeveelheid dokterspraktijken en apotheken. Maar bovenal is het een heel sfeervol plaatsje met palmbomen, laagbouw en een heerlijke temperatuur. We laten ons de cocktails in het zwembad uitstekend smaken.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree is weer zo’n National Park waarvan er maar één is in zijn soort. De Joshua Tree is familie van de Yucca en als je er zo veel bij elkaar ziet is dat enorm indrukwekkend. Ook omdat er enorme rotspartijen zijn, waarvan Skull Rock wel het meest bizar is. De 40 kilometer lange Park Boulevard loopt tussen de noordelijke en westelijke parkingangen en aan deze weg liggen de afslagen naar de verschillende bezienswaardigheden. Vanuit Joshua Tree gaan we op zoek naar verkoeling en gaan we richting de kust.

joshua tree

Het sfeervolle Santa Barbara

Ter hoogte van Los Angeles vind je ontzettend leuke badplaatsen. En allemaal hebben ze hun eigen stijl. Deze reis doen we Santa Barbara aan en Venice Beach. Totaal verschillend van elkaar en juist daarom zo leuk. Santa Barbara is een mooi lieflijk plaatsje. In Juni staan de Jacaranda bomen in bloei waardoor de stad een zachte lila uitstraling krijgt. Alles is laagbouw en in het centrum vind je leuke boutique winkeltjes en lekkere ontbijt-, lunch en diner gelegenheden. Ook bijzonder is de wat hoger gelegen Mission Post uit de 18e eeuw, die nog steeds gebruikt wordt.

proef de sfeer van Venice Beach

Venice Beach is meer het hippe trendy zusje van Santa Barbara. Je vindt hier heel veel skaters, bikers en er hangt een relaxed, beetje hippie-sfeertje. Je kan hier prachtig fietsen langs de kustlijn en ook een mural tour is een aanrader. Heerlijk op het strand zitten en kijken naar de kleurrijke mensen is ook al een attractie op zich. Wij zijn nog lang niet uitgekeken hier, en met de TravelTab wordt alles een stuk makkelijker! Naast de GPS en Wifi, ontvang je namelijk ook een aantal handige Apps, waarmee je gemakkelijk de leukste attracties in de buurt kunt opzoeken. De TravelTab is met name beschikbaar op verhuurlocaties in de VS en Canada en huur je ter plaatse.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •