Logo Alamo.nl

Inloggen

Routesuggestie: Zuidwesten van Amerika

Voor een kennismaking met de Verenigde Staten is een rondreis door het zuidwesten een uitstekend begin. U reist door de staten Nevada, Utah, Arizona en Californië. Samen bieden deze staten de perfecte combinatie tussen stedelijk vertier en wonderschone natuur in de Nationale Parken. Start in City of Sin Las Vegas en eindig uw trip na 3 weken in San Diego. Wij helpen u op weg!

Las Vegas

Bij aankomst op de luchthaven van Las Vegas kunt u direct uw auto ophalen bij de balie van Alamo/Enterprise. Neem eerst de tijd om te acclimatiseren in Vegas. Wandel langs The Strip en geniet van de fonteinen van het Bellagio of de vulkanen bij Le Mirage. Een bezoek aan de stad is niet af zonder een fotostop bij het Las Vegas bord, ter hoogte van het Mandalay Bay Hotel. Vanuit Vegas kunt u ook leuke dagtrips maken naar Lake Mead, de Hooverdam of Valley of Fire.

Nationale Parken in Utah

Vanuit Las Vegas kunt u als eerste Zion National Park bezoeken, zo’n 355 kilometer rijden. In Zion rijden geen auto’s maar wel gratis shuttlebussen, die u afzetten op alle bijzondere plekjes. Indien u de tijd heeft, boek dan een tour met een park ranger. Zij kunnen u alles vertellen over de geschiedenis van het park. Het volgende nationale park is Bryce Canyon. De route van Zion naar Bryce Canyon heeft prachtige uitzichten. Het landschap van Bryce Canyon is totaal anders dan Zion, wat beide parken de moeite waard maakt. Ook in dit nationale park kunt u zich laten vervoeren met gratis pendelbussen.

Moab

Rijd via de scenic byway 12 langs Canonville en Escalante richting Moab, waar u de mogelijkheid hebt om te tanken en een hapje te eten in een restaurant. Dichtbij Moab vindt u Arches National Park. Dit park biedt u de uitzichten, die u tot nu toe enkel van uw computer screensaver kende. Bezoek de parels Balanced Rock, Double Arches en Delicate Arch. Een klein uur verderop ligt Dead Horse Point. Dit lijkt op een groot hoefijzer en is uniek om in het echt te zien.

Dead Horse Point

Dead Horse Point

Grand Canyon

Als u Utah verlaat, kunt u dit het beste via het zuiden doen. Zo komt u in de staat Arizona, waar u het beroemde Grand Canyon National Park vindt. U kunt hier prima wandelen, maar een andere goede optie is een huurfiets. Met de fiets kunt u wat meer zien van de Rim van de Canyon, die wel 450 kilometer lang is. Er rijden ook gratis shuttlebussen in het park, zodat u uw auto op de parkeerplaats kan laten staan. Maak genoeg foto’s van dit indrukwekkende uitzicht, want het is een onvergetelijke ervaring!

Richting Californië

Rijd richting het westen de staat Californië in en bezoek Death Valley. Het is een uitdaging voor mensen met hoogtevrees, maar als u eenmaal de smalle, steile weg omhoog richting Dante’s View hebt gereden, ziet u meteen waarom. Deze plek biedt u een panoramisch uitzicht over de vallei. Voor nog meer mooie plaatjes rijdt u de Artist Drive. Hier ziet u de schilderachtige kleurschakeringen van de rotsen. Neem hierna even een pauze van de nationale parken en bezoek klein plaatsje Bishop. Hier kunt u eten en overnachten en nog een uitstapje maken naar spookstadje Bodie.

Yosemite & San Francisco

Vanuit Bodie rijdt u de Tioga Pas, een van de mooiste routes richting Yosemite National Park. Dit is het populairste, maar ook het drukste park in Amerika. Toch hoeft u geen last te hebben van de drukte, als u een kwartiertje het park in wandelt. Even relaxen in het grasveld onder aan de voet van El Capitan en prachtige foto’s maken van het uitzicht op Glacier Point. Daarna op naar San Francisco. Een geweldige stad: de sfeer, de ligging aan het water, Alcatraz, de Golden Gate Bridge, de Cable cars, Union Square, Sausolito, de Painted Ladies en Pier 39. U kijkt uw ogen uit.

Lees hier meer over de nationale parken in Californië.

San Francisco stad

Los Angeles

Vanuit San Francisco neemt u de Highway 1 richting Los Angeles. Dit is een betere route dan van Los Angeles naar San Francisco, omdat u de zee steeds aan uw rechterzijde heeft. Hierdoor kunt u gemakkelijk langs de kant van de weg stoppen voor een foto. Langs de route is het de moeite waard om te stoppen in Monterey, de bekende 17 mile drive en de Big Sur. In Los Angeles is het leuk om een fiets te huren en de grote villa’s in Beverly Hills te bekijken of te struinen langs Sunset Boulevard en Venice Beach. In LA kunt u ook pretparken als Disneyland bezoeken.

San Diego

De laatste stop van de reis is San Diego, vlak boven de Mexicaanse grens. Een reis door Amerika is niet compleet zonder een baseball wedstrijd. Proef de sfeer van een wedstrijd van de San Diego Padres. Een aanrader in downtown San Diego is het historische Gaslamp Quarter. En dan zit uw reis door het Zuidwesten van Amerika erop. U kunt uw huurauto weer inleveren bij de internationale luchthaven van San Diego.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.