Logo Alamo.nl

Inloggen

Alamo.nl breidt aantal locaties in Australië uit

Autoverhuurder Alamo.nl breidt haar autoverhuur netwerk in Australië uit. De verhuurder van auto’s heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Na eerder al het aanbod in Europa fors te hebben uitgebreid, is nu ook Australië aan de beurt met meer verhuur locaties in steden als Sydney, Melbourne, Cairns en Brisbane. Reden voor deze uitbreiding is de groeiende vraag naar ‘verre’ vakanties waarvoor ook steeds meer Nederlanders kiezen. Daarnaast kiezen steeds meer Nederlandse reizigers voor de fun en vrijheid die een huurauto biedt.

Groeiende populariteit lange verre vakanties

Nederlanders reizen meer en de bestemmingen liggen steeds vaker verder weg, dit maakte World Tourism Organization (UNWTO, 2015) onlangs bekend. Ook autoverhuurder Alamo.nl is dit niet ontgaan en speelt hierop in door haar autoverhuur netwerk in Australië uit te breiden. De afgelopen jaren is het toerisme wereldwijd sterk blijven groeien. Zo zijn er in 2014 zo’n 17,9 miljoen vakanties gemaakt door Nederlanders. Met name lange vakanties zijn enorm in populariteit aan het groeien; Nederlanders maakten in 2014 zo’n 14,4 miljoen buitenlandse vakanties. Kijkend naar de cijfers van de afgelopen jaren constateert ook Alamo.nl een groei in het aantal Nederlanders dat een auto huurt in landen buiten Europa.

Uitbreiding verhuurlocaties in The Land Down Under

De groeiende vraag naar autoverhuur bestemmingen als Australië heeft er voor gezorgd dat Alamo.nl sinds kort meer verhuur aanbiedt in en tussen (one ways) steden als Sydney, Melbourne, Perth en Cairns. Een verklaring voor de populariteit van Australië kan gevonden worden in het feit dat steeds meer vakantiegangers op zoek zijn naar het gevoel van ultieme vrijheid. Nederlanders willen steeds vaker ‘gewoon’ een ticket boeken, een auto huren en dan zien waar de weg hen naartoe leidt. Australië leent zich hier door de immense grootte en combinatie van wereldsteden met prachtige natuur perfect voor.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.