Logo Alamo.nl

Inloggen

Albanië en Macedonië: de onontdekte parels van Europa

De Zuid-Europese landen Albanië en Macedonië zijn enorm in opkomst en wij snappen wel waarom! In Albanië en Macedonië vindt u bergen, zee, authentieke UNESCO-stadjes en heerlijk eten. De lokale bevolking is enorm gastvrij en vriendelijk. Vanwege het bijzondere verleden van beide landen zijn hier vele interessante historische en culturele bezienswaardigheden. Onder invloed van Balkan- en Mediterrane culturen zijn de geheel eigen talen en culturen van Albanië en Macedonië gevormd. Bovendien zijn beide landen over het algemeen weinig bereisd, zeer betaalbaar en uitermate geschikt om met een huurauto te ontdekken.

 

Albanië

Sinds kort is het nog makkelijker om naar Albanië te reizen, aangezien Transavia is gestart met rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Tirana, Albanië. Vanaf Tirana kunt u gemakkelijk uw huurauto ophalen bij de luchthaven of downtown, verken met uw huurauto het prachtige landschap van Albanië. Langs de kust vindt u mooie zandstranden en schitterende baaien, terwijl in het binnenland het landschap ruig en ongerept is. Verspreid door het land liggen diverse authentieke dorpjes en Romeinse ruïnes. De Albanese Alpen met zijn afgelegen valleien, herders en pittoreske huisjes met houten dakpannen zijn uitermate geschikt voor lange wandelingen. In Tirana, de hoofdstad van Albanië kunt u heerlijk struinen over de boulevard. De tweede stad van Albanië is Dürres, een prachtige havenstad aan de Adriatische Zee. Sinds kort staan de historische binnensteden van Gjirokastër en Berat op de Unesco werelderfgoedlijst. De Grieks-Romeinse opgravingen bij Butrint stonden hier al eerder op vermeld. Breng ook een bezoek aan een van de veertien natuurgebieden en de Blue Eye; een enorme bron met helderblauw water.

 

Macedonië

Via het schitterende meer van Ohrid, dat op de grens ligt, kunt u gemakkelijk vanuit Albanië naar Macedonië reizen. Macedonië is een land vol historie, folklore en natuur. Outdoor liefhebbers zijn hier aan het goede adres. In de bergen en bij de diepe meren zoals de meren van Ohrid, Prespa en Dojran kunt u goed hiken, zwemmen en fietsen. De hoofdstad van Macedonië is Skopje. De oude stad van Ohrid is ook een aanrader om te bezoeken met uw huurauto. Daarnaast beschikt Macedonië over heerlijke wijnen. U kunt zelfs verblijven op een aantal wijnboerderijen zoals in Demir Kapija, een plaatsje met de oudste wijnmakerij van de Balkan.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •