Logo Alamo.nl

Inloggen

Autohuur trends volgens Alamo.nl

Alamo.nl signaleert momenteel meerdere trends op het gebied van autohuur die op positieve wijze bijdragen aan de boekingscijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. “De consument is inmiddels vertrouwd met het online boeken van autohuur. Het is interessant om te zien welke ontwikkelingen de branche momenteel doormaakt”, aldus Danny van ’t Hul van Alamo.nl. “Zowel in Europa als op het Amerikaanse continent zien wij diverse trends.”

Hybride auto’s bij Alamo

Om aan de vraag naar hybride auto’s tegemoet te komen verhuurt Alamo.nl in Zuid-Frankrijk deze modellen nu op diverse locaties. De huurprijs is wellicht hoger, maar de besparingen op het gebied van brandstof en het milieu tellen voor de consument ook mee. De hybride modellen staan op de website vermeld in de categorie Compact Special.

Auto huren voor een dag

Reizigers die stedentrips maken in de USA, kiezen steeds vaker voor een autohuur van slechts één dag als alternatief voor de hoge kosten van het (taxi) vervoer tussen de luchthaven en de binnenstad. Vooral bij (internationale) luchthavens die op een behoorlijke afstand van het centrum liggen, zoals bijvoorbeeld in San Francisco en Miami het geval is, kan het lonen om voor een dag een auto te huren. Het is dan wel aan te raden om als extra optie een GPS te reserveren.

Cruisen per boot en auto

Alamo heeft de service bij de autohuurlocaties nabij cruise terminals in de USA sterk verbeterd. Zo zijn er nu in Miami en Fort Lauderdale uitstekende shuttle verbindingen tussen de cruise terminals en de verhuurlocaties. Ook in Tampa en Cape Canaveral noteert Alamo een opvallende stijging in het aantal boekingen van cruise passagiers die hun vakantie op zee graag voortzetten met een aantal dagen cruisen door Florida per huurauto.

Latijns-Amerika in opkomst

Naast het grote aanbod huurauto’s in Noord-Amerika groeit ook het aantal verhuurlocaties in Midden- en Zuid-Amerika. Zo zijn o.a. Uruguay, Peru, Belize en Brazilië toegevoegd aan de landen waar Alamo huurauto’s aanbiedt. Met name het laatste land staat sterk in de belangstelling vanwege het WK Voetbal dat deze zomer in Brazilië plaatsvindt. Vooral de oranje speelsteden Salvador, Porto Allegre en Sao Paulo kunnen rekenen op een stijgende populariteit onder de Nederlandse supporters.

Zakenreizigers

Ook onder zakenreizigers mag Alamo autohuur rekenen op een groeiende belangstelling. Wellicht ingegeven door de mindere economische tijden en de vrijheid die een huurauto met zich meebrengt, kent Alamo een forse stijging in dit marktsegment. Zo werd in het eerste kwartaal alleen al een groei van ruim 70% genoteerd in het Verenigd Koninkrijk.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.