Logo Alamo.nl

Inloggen

Coronavirus en uw huurautoreservering – veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat u in deze situatie vragen heeft over uw reservering en we doen er alles aan om u zo goed en zo adequaat mogelijk te helpen. Kunt u door de coronacrisis uw reis niet maken? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Alamo.nl Autohuurvoucher. Hiermee kunt u op een later moment een nieuwe boeking bij ons maken voor het volledige huurbedrag op een bestemming naar keuze. Lees meer hierover en de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Wordt mijn huurauto automatisch gewijzigd of geannuleerd?

Nee, wij annuleren nooit zomaar een reservering. Misschien bent u bijvoorbeeld al op de bestemming aanwezig. U dient dus altijd zelf actie te ondernemen om de autohuurboeking te laten wijzigen of annuleren. Behalve wijzigen of annuleren kunt u vanaf nu ook kiezen voor de Alamo.nl Autohuur-voucher, waarmee u uw het volledige huurbedrag zonder aftrek van annuleringskosten behoudt, en uw reservering kunt wijzigen naar een ander moment en bestemming. Op de autohuurvoucher gelden zeer soepele voorwaarden, zodat u nooit ergens aan vast zit waar u niets aan heeft.

Hoe kan ik mijn huurauto wijzigen of annuleren?

Neem hiervoor contact met ons op via +31-30-6930136 of stuur een email naar info@alamo.nl. Onze kantooruren zijn van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Wij hebben voldoende medewerkers om altijd de telefoon op te nemen. Wilt u annuleren of wijzigen binnen drie dagen voor de ophaaldatum dan raden wij u aan ons te bellen, zodat we uw verzoek direct in gang kunnen zetten. Bent u al op de bestemming en wilt u ons in geval van nood bereiken buiten kantoortijden, bel dan naar ons noodnummer welke staat vermeld op uw autohuurvoucher. Ook kan het zijn dat sommige locaties gesloten zijn, neem ook dan contact met ons op.

Door de enorme hoeveelheid wijzigingen en annuleringen vragen wij uw begrip voor het feit dat wij op dit moment het afhandelen van boekingen met een ophaaldatum tussen vandaag en de aankomende twee weken prioriteit geven. Uw annulering door de coronacrisis wordt uiterlijk 6 weken voor de geplande vertrekdatum in behandeling genomen.

Ik heb een annuleringsverzekering afgesloten. Welke voorwaarden gelden er voor mij?

Met een annuleringsverzekering zijn er geen uitzonderingen of restricties om te kunnen annuleren. Uw reservering mag tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden geannuleerd. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw reservering kosteloos te wijzigen of de Alamo.nl Autohuurvoucher af te nemen. Hierbij gelden wel de nieuwe tarieven. Wilt u toch annuleren? Dan zullen wij het reeds betaalde bedrag binnen 4 weken aan u restitueren op de rekening waarmee u heeft betaald.

Ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten. Welke voorwaarden gelden er voor mij?

Dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Omdat wij de situatie erg vervelend vinden en uitzonderlijk is, bieden wij u graag een alternatief. Behalve terugbetaling van uw boeking na aftrek van de annuleringskosten, kunt u kiezen voor de Alamo.nl Autohuurvoucher. Hierbij houdt u het volledige huurbedrag tot u beschikking. Met deze voucher kunt u op een later moment een nieuwe autohuurboeking bij ons maken voor een bestemming naar keuze. Op de autohuurvoucher gelden zeer soepele voorwaarden, zodat u nooit ergens aan vast zit waar u niets aan heeft. Lees hier alles over de Alamo.nl Autohuurvoucher.       

Ik ben Member. Welke voorwaarden gelden er voor mij?

Als Member van Alamo.nl kunt u altijd kosteloos wijzigen of annuleren tot 48 uur voor vertrek. Hierbij gelden wel de nieuwe tarieven. Wij zullen het reeds betaalde bedrag binnen 4 weken aan u restitueren op de rekening waarmee u heeft betaald.

Is de ophaaldatum minder dan 48 van tevoren of bent u al op uw bestemming?

Voor annuleringen binnen 48 uur voor de ophaaldatum of die na de ophaaldatum bij ons binnenkomen, zijn wij genoodzaakt om de volledige huursom aan u door te belasten. Omdat wij begrijpen dat u te maken heeft met een uitzonderlijke situatie, zullen wij een verzoek om volledige teruggave indienen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek kan maximaal 6 weken duren. Mocht het verzoek om teruggave gehonoreerd worden dan zullen wij u het bedrag van de boeking terugbetalen, met aftrek van € 75 administratiekosten.

Wat als ik eerder naar huis moet?

De huurauto eerder inleveren kan altijd. Volgens de normaal geldende voorwaarden is gedeeltelijke teruggave van de huurprijs niet mogelijk, maar gezien de omstandigheden kunnen wij een gedeeltelijke restitutie aanvragen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek kan maximaal 6 weken duren. Er is geen garantie dat dit lukt. Mocht het verzoek om teruggave gehonoreerd worden dan storten wij het bedrag aan u terug, met aftrek van € 75 administratiekosten.

Gaat uw autohuurreservering pas over een tijdje in en weet u nog niet of u op reis kunt? 

Wij weten natuurlijk nog niet hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen. Om al onze klanten tegemoet te komen bieden wij u ieder geval de Alamo.nl Autohuurvoucher aan, waarmee u het volledige bedrag van de boeking behoudt en kunt inzetten op een ander moment voor een bestemming naar keuze. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u uiterlijk 48 uur voor vertrek uw verzoek te hebben doorgegeven. Wilt u toch liever enkel annuleren? Dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Houdt er rekening mee dat als u toch op reis kunt, maar uw reservering al heeft geannuleerd, de tarieven in de tussentijd gestegen kunnen zijn.

Wat als ik nu een boeking maak en deze later toch moet annuleren?

Voor alle nieuwe reserveringen bieden wij de service om tot 48 uur voor vertrek kosteloos te annuleren of wijzigen. Dit geldt in ieder geval voor boekingen die gemaakt worden vanaf nu tot en met 30 april 2020. Wanneer u nu dus reserveert heeft u wel de zekerheid van een huurauto, maar kunt u deze indien gewenst zonder problemen annuleren als u de plannen toch moet wijzigen.

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM

Laatste update: 1 april 2020. 

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.