Logo Alamo.nl

Inloggen

Het nieuwe reizen

Langzaam maar zeker openen steeds meer landen de grenzen voor vakantiegangers. Maar wat betekent het nieuwe reizen en welke veiligheidsmaatregelen gelden er per bestemming? Wereldwijd zijn de belangrijkste regels gelijk: houd afstand, vermijd drukte en blijf thuis wanneer u klachten heeft. Daarnaast gelden er verschillende voorzorgsmaatregelen per bestemming. Veilig op reis gaan is belangrijker dan ooit en het huren van een auto is dan ook een goede en veilige keuze. U reist namelijk enkel met uw eigen reisgezelschap en kunt zelf bepalen waar u gaat en staat.

Reizen per vliegtuig

Bent u van plan om met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming te reizen? Elke reiziger van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegt, moet een gezondheidsverklaring invullen. Van uw luchtvaartmaatschappij ontvangt u een vragenformulier en tijdens de reis houdt u dit formulier bij u. Op de luchthaven van aankomst wordt steekproefsgewijs gevraagd om de gezondheidsverklaring te tonen. Houdt u er rekening mee dat, wanneer u aangeeft klachten te hebben die passen bij COVID-19, u niet mee aan boord mag. Meer informatie hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

Specifieke maatregelen per land

Los van de bovengenoemde gezondheidsverklaring en eventuele visumregels, gelden er wellicht ook aanvullende maatregelen per land voor wat betreft het nieuwe reizen. Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen per bestemming.

  • Duitsland: Probeer het samen reizen in de huurauto met personen buiten het huishouden te beperken. Reist u toch samen, dan is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Griekenland: Alle reizigers zijn verplicht om het Passenger Locator Form ten minste 48 uur voor aankomst in te vullen. Hierop vult u gedetailleerde informatie in, zoals uw contactinformatie, het verblijf, aantal reisdagen en vertrekpunt. Voor Nederlandse reizigers (vanaf 10 jaar) is het bovendien verplicht om bij aankomst een negatieve Coronatest (PCR-test) te laten zien, die niet ouder is dan 72 uur.
    Voor huurauto’s met maximaal vijf zitplaatsen is alleen de bestuurder plus één passagier toegestaan in het voertuig, maar voor gezinnen met kinderen geldt deze maatregel niet.
  • Italië: Reist u naar Sardinië of Puglia dan moet u uiterlijk 48 uur voor aankomst een online vragenlijst invullen. Daarnaast dient u te allen tijde een uitgeprint vragenformulier bij u te hebben.
    Voor de huurauto geldt dat, indien de passagiers niet uit één huishouden komen, ze afstand moeten bewaren van minimaal één meter en een mondkapje moeten dragen. Alleen de bestuurder zit voorin en er zitten maximaal twee personen per zitrij achterin.
  • Oostenrijk: Voor de huurauto geldt dat, indien de passagiers niet uit één huishouden komen, ze afstand moeten bewaren van minimaal één meter en een mondkapje moeten dragen. Er mogen maximaal twee personen per zitrij zitten.

* Wij doen ons best u altijd zo goed mogelijk te informeren, maar willen u er graag op wijzen dat bovenstaande informatie aan verandering onderhevig is. Raadpleeg daarom altijd de desbetreffende websites. Daarnaast kunnen bepaalde bestemmingen ook slechts voor een deel toegankelijk zijn. Op Wijs op Reis van Nederlandwereldwijd.nl vindt u een handig overzicht van alle veilige landen en de belangrijke reisinformatie ter plaatse.

Veilig reizen per huurauto

Bij Alamo.nl kunt u wereldwijd een voordelige auto huren. Er is veel keuze, waardoor er altijd een auto is die past bij uw wensen en reisbehoeften. Bovendien worden de hoogste normen van hygiëne gewaarborgd. De veiligheid en hygiëne zijn altijd al een topprioriteit geweest, maar door de huidige omstandigheden zijn de hygiënemaatregelen nog verder aangescherpt. U kunt dus altijd veilig reizen in een comfortabele huurauto, inclusief de benodigde verzekeringen en in de meeste gevallen ongelimiteerde kilometers. Heeft u aanvullende vragen over het nieuwe reizen of over alle maatregelen rondom COVID-19? Lees dan onze veelgestelde vragen over het coronavirus.

De informatie op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16-10-2020.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •