Logo Alamo.nl

Inloggen

Tolwegen in Amerika zijn kinderspel met de TollPass

Stelt u zich het volgende voor, u rijdt op een snelweg en ziet een tolstation in de verte. Haastig gaat u op zoek naar wat klein geld of uw pinpas, maar hoeveel kost deze tolweg eigenlijk? Tolwegen kunnen voor best wat stress zorgen en daar brengt Alamo graag verandering in. Met de TollPass worden de tolwegen in Amerika kinderspel.

Waarom gebruik maken van de TollPass?

Wanneer u een auto huurt in Amerika bij Alamo, dan kunt u gebruik maken van de TollPass. Mede door COVID-19 zijn steeds meer tolwegen in Amerika onbemand, wat betekent dat u hier alleen elektronisch kan betalen. In deze gevallen is de TollPass dus de enige optie. Een automatische manier van betalen, waarbij u niet in de rij hoeft aan te sluiten, maar zo kunt doorrijden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens uw rondreis door Amerika maakt u ongetwijfeld gebruik van een van de vele tolwegen. Wanneer u bij het tolstation aankomt wordt er een foto gemaakt van het nummerbord van de auto. De betaling wordt vervolgens elektronisch voldaan. Door gebruik te maken van de desbetreffende baan wordt u automatisch aangemeld voor de TollPass service.

Hoe betaalt u voor deze service?

Wanneer u gebruikmaakt van de TollPass service worden er twee dingen in rekening gebracht:

  • TollPass service fee: Deze kost circa USD 3,95-4,95 per dag, met een maximum van USD 19,75-24,75 voor 30 dagen. Wanneer u een dag geen gebruik maakt van een tolweg, zal er ook geen TollPass service fee in rekening worden gebracht.
  • Tolkosten: De daadwerkelijke kosten die gemaakt zijn tijdens de huurperiode.

Deze tolkosten kunnen op twee manieren worden betaald:

  • Via een toll pass device waarbij de betaling achteraf wordt voldaan.
  • Via de automatic waardoor het bedrag meteen wordt afgeschreven van uw creditcard.

Vier tot zes weken na de huurperiode kunt u het totaalbedrag terugzien op de afschrijving van de creditcard die bij ons bekend is.

De kosten van een TollPass vermijden?

De eerste optie is om in de rij aan te sluiten en contant te betalen (waar dit mogelijk is). Natuurlijk is het ook mogelijk gebruik te maken van een eigen transponder of andere tolpasaanbieders. Een alternatief is het vermijden van tolwegen, maar dit zal niet altijd mogelijk zijn.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.