Logo Alamo.nl

Inloggen

Extra bestuurder

Wilt u tijdens uw reis het besturen van de auto afwisselen met uw medereizigers? Voeg dan extra bestuurder(s) toe. Op sommige bestemmingen kan een toeslag gelden voor medebestuurders. Zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurders dienen het huurcontract te ondertekenen.

Extra bestuurders in Noord-Amerika

Indien u aantoonbaar getrouwd bent of samenwoont, mag u in die VS uw partner gratis bijschrijven op het huurcontract als extra bestuurder. In de staat Californië is een extra bestuurder altijd gratis, ongeacht of u partner van elkaar bent of niet. Als u niet aantoonbaar getrouwd bent of samenwoont, worden er in alle andere staten wel kosten in rekening gebracht voor het bijschrijven van een extra bestuurder. Heeft u voor uw autohuur in Noord-Amerika gekozen voor een Alamo.nl Gold of Gold Underage pakket? Dan hoeft u geen extra kosten te betalen voor medebestuurders. U kunt dan gratis drie extra bestuurders opgeven. Het bijschrijven van een medebestuurder doet u wanneer u de huurauto ophaalt.

Medebestuurders bijschrijven

Alle bestuurders moeten persoonlijk aanwezig zijn bij het ophalen van de huurauto. Het huurcontract wordt vervolgens door alle bestuurders ondertekend. Zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder(s) zijn verplicht hun rijbewijs te laten zien op de locatie. De hoofdbestuurder is daarnaast verplicht om een creditcard op naam te overhandigen. In New York dienen ook de medebestuurders over een creditkaart op naam te beschikken. Lees hier meer over medebestuurders in New York. Lees meer over het toevoegen van een extra bestuurder in de voorwaarden van het land waar u de huurauto wilt reserveren. U vindt de voorwaarden op de bestemmingspagina van het desbetreffende land. Bekijk hier alle landen.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •