Logo Alamo.nl

Inloggen

Borg

Het is gebruikelijk dat u bij het ophalen van de huurauto een borg moet betalen. De borg is bedoeld ter dekking van het eigen risico, voor eventuele schade aan, of diefstal van de huurauto. Een bedrag ter hoogte van de borg wordt gereserveerd op uw creditcard. Indien na het terugbrengen van de huurauto blijkt dat er geen (nieuwe) schade aan de huurauto is, wordt dit bedrag binnen enkele werkdagen weer vrijgegeven. Houd er rekening mee dat het limiet op uw creditcard hoog genoeg is.

Eigen risico

Voordat u vertrekt is het raadzaam te informeren naar de hoogte van het eigen risico, zodat u ervoor kunt zorgen dat de bestedingslimiet van uw creditcard toereikend is. Deze staat vermeld in de voorwaarden van het land waar u de auto wilt huren. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice. In Europa wordt u op de locatie gevraagd of u een verzekering wilt afsluiten, waarmee u het eigen risico volledig afkoopt. Als u daarvoor kiest, zal er geen bedrag voor de borg worden gereserveerd op uw creditcard.

No-Risk Garantie

Heeft u ervoor gekozen om met onze voordelige No-Risk Garantie uw eigen risico af te kopen voor slechts 3,50 euro per dag? Dan hoeft u ter plaatse geen extra verzekering af te sluiten. Omdat dit een product betreft dat bij het lokale verhuurbedrijf niet bekend is, zal men altijd het bedrag van de borg reserveren op uw creditcard.

Cash borg

Uit veiligheidsoverwegingen is het vaak niet mogelijk om de borg door middel van een contante betaling te voldoen. De locaties hebben onvoldoende contant geld op voorraad om bij terugkomst het bedrag terug te betalen. Het betalen met een pinpas is over het algemeen niet toegestaan omdat de borg dan effectief van uw bankrekening wordt afgeschreven en het administratief afhandelen van de terugstorting niet automatisch gaat.

Cash borg aanvragen

Alhoewel de locaties mogen beslissen over wat voor soort borg zij accepteren, kan Alamo.nl wel helpen met het aanvragen van een contante borg op de onderstaande locaties. Dit kan voor de meeste autotypen. Het is belangrijk dat u na aankomst met uw internationale vlucht op een van deze locaties de huurauto ophaalt, en de auto inlevert op de dag van vertrek met een internationale vlucht op diezelfde locatie. Bij het ophalen wordt u gevraagd uw ticket te tonen. De hoogte van de contante borg verschilt per autotype en per duur van uw reis. Na thuiskomst ontvangt u een cheque die u bij de bank weer kunt inleveren. Veel banken rekenen hiervoor een toeslag.

Locaties waar cash borg kan worden aangevraagd:

  • Miami International Airport (MIA)
  • Los Angeles Airport (LAX)
  • Las Vegas Airport (LAS)
  • San Francisco Airport (SFO)
  • Orlando International Airport (MCO)
  • Orlando Sanford Airport (SFB)

De hoogte van contante borg

De hoogte van de contante borg verschilt per autotype en per duur van uw reis. Na thuiskomst ontvangt u een cheque die u bij de bank weer kunt inleveren. Veel banken rekenen hiervoor een toeslag. Als uw bestemming niet in bovenstaande lijst staat, is een contante borg helaas niet mogelijk.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •