Logo Alamo.nl

Inloggen

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden voor autohuur reserveringen gemaakt via www.alamo.nl, Alamo.be en Autoshuren.nl

Reserveringen
Reserveringen via Alamo.nl, Alamo.be en Autoshuren.nl worden verwerkt door Target Travel Services.

Reserveringen dienen te worden gemaakt voor vertrek. De reservering die u maakt via de website is een boekingsaanvraag. Na ontvangst van de boekingsaanvraag wordt deze behandeld en bevestigd. Mocht er onverhoopt een probleem zijn met de beschikbaarheid, zullen wij u een alternatief aanbieden. Auto’s kunnen niet worden gereserveerd op basis van een specifiek model. Een vergelijkbare of grotere auto kan ter plaatse worden aangeboden. De minimale huurperiode is een dag en de maximale huurperiode is afhankelijk van het land waar u de auto.  De definitieve bevestiging is afhankelijk van de beschikbaarheid op het tijdstip van de boeking. Er moet vooraf worden betaald, op het moment van reservering, mits de gekozen tariefsoort anders bepaald. Vooraf gereserveerde en betaalde, maar ongebruikte huurdagen kunnen niet worden gerestitueerd.
Een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Debetkaarten worden niet geaccepteerd.

Na bevestiging van de huurauto kunt u binnen 24 uur kosteloos annuleren. Na deze termijn is de boeking definitief. Indien u onverhoopt moet annuleren zijn de kosten als volgt:

Annuleringen

  • Annulering binnen 24 uur na reserveren: € 0,00.
  • Annulering tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de huur: € 35,00.
  • Annulering van 14 dagen voor aanvangsdatum tot 2 dagen voor aanvangsdatum: € 75,00.
  • Annulering binnen 48 uur voor aanvang van de autohuur: 100% van de huursom.
  • Gedeeltelijke teruggave van het huurbedrag is niet mogelijk.
  • Indien u de auto niet kunt ophalen zal u worden geregistreerd als no show. In geval van no show bedragen de kosten 100% van de huursom.

Na annulering wordt de door u reeds betaalde huursom aan u teruggestort. De annuleringskosten worden hierop in mindering gebracht.

Afkoop annuleringskosten
Heeft u gekozen voor de optie afkoop annuleringskosten voor slechts € 9 per boeking en wilt u uw reservering annuleren? Dan wordt het volledige huurbedrag aan u teruggestort. Annuleren is alleen mogelijk tot 48 uur voor ophaaltijd. Deze optie is alleen af te sluiten tijdens het online reserveren van uw huurauto en kan niet worden bijgeboekt nadat de boeking is bevestigd. Er is geen restitutie mogelijk voor de premie van de afkoop annuleringskosten.

Betaling
Betaling gebeurt vooraf door middel van een betaling per factuur, IDEAL, PayPal of uw creditcard. Indien u deze gegevens invult geeft u hiervoor automatisch toestemming. Uw betaling dient 6 weken voor de ophaaldatum bij ons op de rekening te staan. In het geval dat een boekingsaanvraag niet kan worden omgezet in een definitieve boeking wordt het reeds betaalde bedrag aan u gerestitueerd. De verwerkingstijd van crediteringen via de betalingsprovider kan enkele werkdagen in beslag nemen.

Tarieven
Alle tarieven zijn in de meeste gevallen inclusief een onbeperkt aantal kilometers, diefstalverzekering, geheel of gedeeltelijke afkoop eigen risico, lokale belasting en luchthaven toeslag, tenzij anders vermeld. Voor specifieke informatie per land kunt u contact opnemen met de afdeling Customer Service.

Extra opties zoals bijv. extra bestuurders, jonge bestuurders, drop off kosten, kinderzitjes, ski racks en benzine zijn niet in de tarieven opgenomen, tenzij specifiek vermeld. Voor opties die ter plaatste bij het ophalen van de auto moeten worden betaald, geldt dat de vermelde kosten exclusief locale belasting zijn.

De gepubliceerde tarieven zijn correct op het moment van publicatie. Hoewel veranderingen in Federale, Staats of lokale wetten en belastingen een stijging in de tarieven kunnen veroorzaken, behouden wij het recht om stijgingen of dalingen van tarieven op ieder tijdstip door te voeren op de online gepubliceerde tarieven.

Houdt er rekening mee dat wanneer u op de inleverdatum uw huurauto 30 minuten of later na de ophaaltijd inlevert, er een extra dag in rekening wordt gebracht.

No-Risk Garantie
Indien er een eigen risico is op de huurauto, kunt u er voor kiezen om de No-Risk Garantie af te sluiten. Met de No-Risk Garantie koopt u het bedrag van het eigen risico af (met een maximum van € 1500,-). Bedragen hoger dan het eigen risico worden niet gerestitueerd. Lees vooraf goed de voorwaarden per land, zodat u ter plaatse niet verrast wordt door hoge kosten. De lokale verhuurder heeft geen weet van de No-Risk Garantie en zal u ter plaatse alsnog afkoop eigen risico aanbieden. De lokale afkoop kunt u afwijzen en akkoord gaan met een eigen risico. De verhuurder zal dan wel een bedrag ter hoogte van het eigen risico blokkeren op uw creditcard. In geval van schade betaalt u het schadebedrag/eigen risico bedrag aan de lokale verhuurder. U claimt dit na afloop van de huurperiode bij Target Travel Services in Nederland. Lees de No-Risk voorwaarden die van toepassing zijn op de No-Risk Garantie.

Schade claimen? Vul het online declaratie formulier zo volledig in. Wanneer u het schadeformulier wilt invullen, wordt u doorverwezen naar onze website www.autoshuren.nl. Indien alle documenten aangeleverd zijn, wordt de claim binnen vier weken behandeld. Alleen volledig en duidelijk ingevulde formulieren kunnen wij snel behandelen. Onvolledige en onduidelijke informatie levert onnodige vertraging op.

Het ophalen van de auto
Bij het ophalen van de auto dient men het volgende bij de hand te hebben: geldig identiteitsbewijs, retourvliegticket, een geldig rijbewijs en een door Alamo geaccepteerde creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Ook dient u ter plaatse het voucher wat u heeft ontvangen te overhandigen. Een internationaal rijbewijs wordt niet geaccepteerd als vervanging voor het rijbewijs.

Borg
Bij het afhalen van de auto dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder, die de huurprijs en kosten voor extra items dekt. In de voorwaarden per land kunt u lezen welke creditcards er worden geaccepteerd door de lokale verhuurder.

Minimum / maximum leeftijd
Op de meeste bestemmingen is de minimum leeftijd waarbij zonder toeslag gehuurd kan worden, 21 jaar. In een aantal landen kan een maximum leeftijd gelden. Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Voor jonge bestuurders kunnen kosten in rekening gebracht worden. De leeftijd en de kosten hiervan variëren per land en moeten ter plaatse worden betaald.

Medebestuurders
Op sommige bestemmingen kan een toeslag gelden voor medebestuurders. Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Voor extra bestuurders kunnen kosten in rekening gebracht worden. Deze variëren per land en moeten ter plaatse worden betaald. Als u de huurauto ophaalt in de staat California in de USA dan kunt u gratis een extra bestuurder bijschrijven op het contract ter plaatse. Bekijk de voorwaarden per land voor meer informatie over medebestuurders.

One ways
Éénrichtingsverhuur is toegestaan voor sommige locaties en moet vooraf worden bevestigd. De toeslag is variabel en moet ter plaatse worden betaald. Voor de hoogte van de drop-off kosten kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Service op telefoonnummer: 030-6930136 of per mail: info@alamo.nl. De drop-off kosten worden vermeld bij het opvragen van de prijzen op de website, op de factuur en op het voucher. De drop-off kosten zijn niet inbegrepen in de huur en dienen ter plaatse betaald te worden. De Drop-off kosten zijn correct op het moment van boeking. Wijzigingen in de drop-off kosten door de verhuurder, kunnen zonder opgave doorgevoerd worden.

Speciale aanvragen
Kinderstoeltjes, imperiaal en andere extra’s zijn op aanvraag beschikbaar. Beschikbaarheid kan echter niet gegarandeerd worden. In de meeste landen zijn kinderstoeltjes voor kinderen tot en met 6 jaar verplicht en deze moeten van te voren aangevraagd worden. In de meeste gevallen moet er voor extra’s ter plaatse een toeslag en een borg betaald worden.

Toeslagen ter plaatse
De kosten en voorwaarden van alle bijkomende extra’s die ter plaatse betaald moeten worden kunnen zonder opgave vooraf veranderen en zijn afhankelijk van lokale belastingen en/of regelgeving.

Capaciteit en autotype
De aangegeven capaciteit van de auto is slechts een richtlijn, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bij uw reservering kunt u bij ons het aantal passagiers doorgeven, zodat wij een voor u geschikte auto kunnen adviseren. Het type auto dat genoemd is in een categorie is slechts een voorbeeld. Ter plaatse kan een gelijkwaardig model meegegeven worden.

Internationaal rijbewijs
Een internationaal rijbewijs is alleen noodzakelijk indien het nationale rijbewijs niet is vertaald in de Engelse taal, tenzij er ter plaatse een andere regelgeving is.

Klachten
Mocht u om welke reden dan ook niet tevreden zijn over de auto, de huur of de afhandeling van de betaling, kunt u binnen 6 weken na inlevering van de auto schriftelijk reclameren. U kunt een klacht sturen per mail aan: customerservice@alamo.nl of per post aan:
Alamo Customer Service
Bisonspoor 3002 – A701
NL-3605 LT Maarssen

Disclaimer
Andere voorwaarden en vereisten kunnen van toepassing zijn. Alle tarieven, voorwaarden en voorwaarden per land en SIPP (autotype) codes kunnen wijzigen zonder voorafgaande waarschuwing.
Reserveringen via Alamo.nl en Autoshuren.nl worden verwerkt door Target Travel Services. Target Travel Services heeft geen inzicht in reserveringen die via andere verkoopkanalen bij Alamo, Enterprise of National zijn gemaakt.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •