Logo Alamo.nl

Inloggen

Uw huurauto goed verzekerd

Niets is belangrijker dan met een veilig gevoel de weg op te gaan om zorgeloos van uw vakantie te kunnen genieten. Bij ons is uw huurauto daarom altijd voorzien van alle benodigde verzekeringen. Is er een eigen risico? Dan kunt u deze vooral voor 3,5 euro per dag afkopen. Extra opties die u ter plaatse afneemt, zoals een kinderstoeltje of een navigatiesysteem, betaalt u ter plaatse. In Europa zijn de verzekeringen vaak anders geregeld dan in de Verenigde Staten of Canada. Belangrijk om te weten: uw huurauto is altijd goed verzekerd.

Theft Protection

Uw huurauto is altijd verzekerd tegen diefstal. De dielstalverzekering heet Theft Protection (TP) en zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor de financiële schade bij diefstal van uw huurauto. Eventuele persoonlijke spullen die in de auto lagen vallen onder uw reisverzekering. Afhankelijk van het land of de regio waar u de auto ophaalt, kan er een eigen risico gelden.

CDW – Collission Damage Waiver

Er zijn meerdere benamingen voor deze verzekering, die de schade aan de eigen huurauto dekt die u onverhoopt zelf heeft veroorzaakt. Deze schadeverzekering is altijd inbegrepen bij uw autohuur, waardoor u zich dus niet apart hoeft te verzekeren. Afhankelijk van het land waar u de auto ophaalt, kan er een eigen risico bestaan.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel de Third Party Liability Insurance (TPI/TPL) genoemd. Deze verzekering is standaard opgenomen in al onze tarieven. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is absoluut noodzakelijk om zorgeloze autohuur te kunnen garanderen. Afhankelijk van het land waar u de auto ophaalt, kan er in enkele gevallen een eigen risico gelden. In de Verenigde Staten en Canada wordt het wettelijk minimum bedrag van de aansprakelijkheidsverzekering altijd verhoogd tot 1 miljoen dollar. Dit heet de Third Party Liability Insurance. Zo kunt u zorgeloos op reis.

Eigen risico

Europa

In Europa geldt een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het land en autotype dat u heeft gereserveerd. De hoogte kunt u nalezen in de voorwaarden per land en staat vermeld op uw autohuur voucher.

Noord-Amerika

In de USA bestaat er geen eigen risico. U hoeft uzelf hier dus ook niet voor te verzekeren. Wel kunt u gebruikmaken van de No-Risk Garantie, zodat u ook voor wegsleepkosten (tot 500 euro) en schade aan de banden van de huurauto bent beschermd. Dit valt in Amerika namelijk buiten de verzekering. In Canada bedraagt het eigen risico CA$ 1500,-. 

Zuid- en Midden-Amerika

Het eigen risico is afhankelijk van het land en autotype wat u heeft gereserveerd. De hoogte kunt u nalezen in de voorwaarden per land.

Australië

In Australië geldt een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het autotype wat u heeft gereserveerd. De hoogte kunt u nalezen in de voorwaarden.

No-Risk Garantie

Heeft u te maken met een eigen risico? Dan kunt u gebruikmaken van de No-Risk Garantie die wordt u aangeboden door Target Travel Services. U kunt bij uw boeking aangeven of u hier van gebruik wilt maken. Met de No-Risk garantie koopt u het eigen risico af, tot een maximum van EUR 1.500,-. Het maakt voor het uitbetalen van de No-Risk Garantie niet uit of u of een van de andere weggebruikers de schade heeft veroorzaakt. Dit product is niet bekend bij de verhuurder dus zij zullen u er ter plaatse op wijzen dat u niet verzekerd bent. U hoeft ter plaatse geen extra verzekering af te sluiten want u heeft immers onze No-Risk Garantie afgesloten. Wel moet u er rekening mee houden dat het bedrag van de borg wordt ingehouden op uw creditcard. Kiest u er voor toch een lokale verzekering extra af te sluiten dan komt u niet in aanmerking voor teruggave van de No-Risk Garantie.

Super CDW/Excess Protection

In Europa kunt u ook met deze verzekering het eigen risico verlagen of afkopen. De kosten voor het afsluiten van deze verzekering kunt u vinden in de voorwaarden per land. Deze verzekering betaald u aan de balie wanneer u de huurauto ophaalt. Als u ervoor kiest deze verzekering niet af te sluiten, dan houdt de locatie het bedrag van het eigen risico in als borg. Ook als u bij het boeken van de auto onze No-Risk Garantie heeft afgesloten, wordt het eigen risico als borg ingehouden.

Banden, bodem, dak, spiegels en ruiten

Schade aan banden, bodem, dak, spiegels en ruiten wordt niet standaard vergoed. In de Verenigde Staten zijn deze onderdelen wel verzekerd, met uitzondering van de banden. In sommige gevallen is het mogelijk om hiervoor een extra verzekering af te sluiten ter plaatse. Ook kunt u hiervoor onze No-Risk Garantie afsluiten voor 3,50 euro per dag, zodat u ook voor deze onderdelen bent beschermd. Zeker in IJsland is dat, door al het gravel, een echte must. In Noord-Amerika kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor de Roadside Assistance Plus.

Roadside Assistance Plus

De Roadside Assistance Plus is niet inbegrepen in onze tarieven en kunt u ter plaatse afsluiten in de Verenigde Staten en Canada voor een bedrag vanaf USD 6,99 per dag exclusief belasting. De Roadside Assistance Plus is niet verplicht en dekt de volgende punten:

  • Vervanging van de sleutel.
  • Kosten als u zich heeft buitengesloten.
  • Jump start.
  • De kosten van het vullen van de benzinetank als u zonder benzine komt te staan.
  • De kosten die u maakt als u de verkeerde brandstof tankt.
  • Lekke band en het vervangen van een band.
  • Eventuele wegsleepkosten.

24/7 noodnummer

Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Mocht er ondanks alles toch wat misgaan, dan kun u ons altijd bereiken. Op uw autohuurvoucher staat het noodnummer vermeld. Buiten kantoortijden kunt u ons op dit nummer bereiken. Een van onze eigen collega’s neemt in het Nederlands de telefoon voor u op en staat voor u klaar. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met onze klantenservice per mail of telefoon.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.