Logo Alamo.nl

Inloggen

Visum Noord-Amerika

Gaat u een auto huren met Alamo.nl in Amerika of Canada en beschikt u over een elektronisch paspoort dat is uitgegeven door een land dat onder het zogeheten Visa Waiver Programma valt? Dan is het verplicht een ESTA- of ETA-reistoestemming aan te vragen. Nederland en België vallen onder deze regeling. De visum aanvraag voor Amerika dient u online via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) in. De visum aanvraag voor Canada dient u via het Electronic Travel Authorization (ETA) in.

Visum voor Amerika (ESTA)

Bent u van plan om voor maximaal 90 dagen op reis te gaan naar Amerika? Dan dient u over een geldig paspoort en ESTA te beschikken. Houdt er rekening mee dat ook baby’s en kinderen onder de 18 jaar een eigen paspoort en ESTA moeten hebben. U vraagt ESTA online aan voor ca. USD 21 per persoon en het is, na goedkeuring, twee jaar geldig. De betaling kan uitsluitend per creditcard worden voldaan. De aanvraag kan uiterlijk 72 uur duren, maar wij raden u het op tijd (ongeveer twee weken voor vertrek) in te dienen. We raden u aan om de ESTA-autorisatie uit te printen en bij uw overige reispapieren te bewaren. Wordt de ESTA niet goedgekeurd of heeft u per ongeluk een fout gemaakt bij de aanvraag, neem dan contact op met het Amerikaanse consulaat. Heeft u geen geldige ESTA, dan is het niet mogelijk naar Amerika te reizen. Verblijft u langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten of beschikt u bijvoorbeeld over een andere nationaliteit, dan kunnen er afwijkende voorwaarden gelden of is er een visum nodig. Raadpleeg de website van ESTA voor meer informatie.

ESTA aanvragen!

 

Visum voor Canada (ETA)

Reist u binnenkort naar Canada en verblijft u er korter dan zes maanden? Zorg er dan voor dat u over een ETA en geldig paspoort beschikt. U dient online de aanvraag in te dienen voor het e-visum. De online aanvraag voor de ETA wordt in de meeste gevallen gelijk goedgekeurd, maar we raden u aan het op tijd (uiterlijk twee weken voor vertrek) in te dienen. ETA kost ca. CAD 7 per persoon en de betaling kan alleen per creditcard worden voldaan. ETA heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Krijgt u binnen deze vijf jaar een nieuw paspoort, gaat u verhuizen etc., moet u een nieuwe ETA aanvragen. Het is namelijk niet mogelijk om uw persoonlijke gegevens te wijzigen nadat de autorisatie is goedgekeurd. Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse, kijk dan op de website van ETA voor meer informatie. Canada heeft geen consulaat in Nederland, maar mocht u problemen ondervinden met uw aanvraag, kunt u contact opnemen met het Visa Application Centre in Den Haag.

ETA aanvragen!

 

Let op: vliegt u via Canada naar de Verenigde Staten of vice versa? Dan zijn zowel een ETA als een ESTA-aanvraag verplicht.

 

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.