Logo Alamo.nl

Inloggen

Autohuur tips

Wij maken vaak zelf gebruik van een huurauto en delen graag onze autohuur tips met u. Ook de tips die wij ontvangen van onze klanten plaatsen wij online. Zo gaat u altijd goed voorbereid op pad met uw huurauto van Alamo.nl.

Boek nu je huurauto, betaal later

Boek nu, betaal later!

Bij Alamo.nl kunt u al meer dan 30 jaar zorgeloos een auto huren. Het geeft rust als u weet dat deze zaken goed en professioneel geregeld zijn. Waar u ook heen wilt, Alamo.nl biedt wereldwijde autohuur aan.

auto zonder risico

Reserveer uw auto zonder risico

Juist omdat u uw eigen vrijheid en flexibiliteit altijd behoudt. Wilt u uw huurauto alvast reserveren voor het goedkoopste tarief, nu er nog voldoende beschikbaarheid is? Wacht niet tot de prijzen stijgen, maar reserveer zo snel mogelijk uw auto zonder risico! Wij leggen u uit hoe.

Auto huren voor een dag

Auto huren voor een dag

Bij autohuur denkt u wellicht aan prachtige rondreizen. Een road trip langs bekende steden, relaxed rijdend door het glooiende landschap, langs uitdagende haarspeldbochten of over eindeloze vlakten. Natuurlijk behoort dat tot de mogelijkheden van autohuur! Maar veel klanten kiezen ook voor autohuur, simpelweg omdat ze er één nodig hebben in het dagelijkse leven. Een auto huren voor een dag voor een familiebezoek, een verhuizing of een zakelijke afspraak. Ook dat kan bij Alamo.nl!

gratis annuleren

Tijdelijk gratis annuleren bij Alamo.nl

Alamo.nl biedt nu tijdelijk een GRATIS annuleringsverzekering aan, zodat u uw huurauto gratis kunt annuleren. Weet u nog niet zeker vanaf welke vakantiebestemming u een auto gaat huren? Of twijfelt u nog of u op reis kunt? Huur dan alvast uw huurauto met onze voordelige tarieven, zodat u dat vast geregeld heeft. En mocht u uw reis toch niet maken, dan kunt u bij ons gemakkelijk uw huurauto annuleren, waarbij u het volledige huurbedrag krijgt teruggestort op uw rekening. Zo zit u nooit ergens aan vast.

Creditcard op naam van de hoofdbestuurder

Creditcard op naam van de hoofdbestuurder

Vrijwel alle autoverhuurlocaties verplichten het tonen van een fysieke creditcard op naam van de hoofdbestuurder bij het ophalen van de huurauto. Ook als u bijvoorbeeld via iDeal de auto al heeft betaald. Dit heeft vooral te maken met de waarborg. Als u geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder heeft, krijgt u in de meeste gevallen de huurauto niet mee. Maar waarom is dit nodig en wat zijn uw opties? We leggen u graag uit hoe het werkt.

veilig reizen per huurauto

Veilig reizen per huurauto

Nu steeds meer luchtvaartmaatschappijen hun vluchten hervatten en de grenzen weer langzaam opengaan, is er steeds meer mogelijk voor een zomervakantie in Europa. Ondanks dat alles nu ander is dan normaal, heeft u toch de vrijheid om er samen tussenuit te gaan. Wilt u graag veilig reizen op uw vakantiebestemming? Dan is juist nu het huren van een auto een hele veilige optie.

Hygiënemaatregelen

De veiligheid en hygiëne van de huurauto’s zijn altijd al een topprioriteit geweest. En nu staat Alamo ​​meer dan ooit achter die toewijding met het Complete Clean Pledge protocol.

corona

Coronavirus en uw huurautoreservering – veelgestelde vragen

Wereldwijd hebben wij allen te maken met de impact van corona. Wij begrijpen dat u in deze situatie met vragen kan zitten over uw reservering en we doen er alles aan u zo goed en adequaat mogelijk te helpen. Wilt u graag weer op vakantie, maar heeft u vragen over de veiligheid of de maatregelen ter plaatse? Of wilt u toch graag wijzigen of annuleren? Dan kunt u nu bij Alamo.nl gratis uw boeking wijzigen of annuleren tot 48 uur voor vertrek, waarbij u het volledige huurbedrag krijgt teruggestort.

Inter-Countries Service

Makkelijk de grens over met de Inter-Countries Service

De indrukwekkende landen Nicaragua en Costa Rica worden steeds populairder als het gaat om een reis met de huurauto door Midden-Amerika. De Inter-Countries Service van Alamo.nl maakt het een stuk makkelijker om tijdens uw reis meerdere landen te combineren. Wanneer u een one-way wilt maken tussen deze landen, dan kunt u namelijk gemakkelijk uw huurauto omruilen bij de grens.

beschikbaar

Geen huurauto’s beschikbaar?!

Huur uw auto zonder zorgen. De tarieven zijn inclusief verzekeringen, lokale toeslagen, belastingen en, in de meeste gevallen, ongelimiteerde kilometers. Met bijna 2.000 verhuurlocaties wereldwijd, zit er altijd wel een verhuurlocatie in de buurt van uw bestemming. Maar wat als het huren niet wil lukken, omdat er bijvoorbeeld geen auto’s beschikbaar zijn?

Aangepaste huurauto huren zonder extra kosten

Aangepaste auto huren zonder extra kosten

Wist u dat u via Alamo.nl een aangepaste auto kunt huren in Amerika en Canada? Er zijn meerdere opties mogelijk qua aanpassingen in de huurauto, wij bieden u daarbij graag de helpende hand. Samen kunnen wij kijken welke aanpassingen er nodig zijn en welke auto het meest geschikt is voor uw reis door Noord-Amerika. Bijkomend voordeel: u hoeft geen extra kosten te betalen voor het huren van een aangepaste auto!

Autoshuren app

Last minute een auto huren met je smartphone

Bent u nog niet zeker vanaf welke bestemming u een huurauto nodig heeft? Of bent u al ter plaatse, en besluit u toch nog een auto te willen huren? Dit kan makkelijk, snel en betrouwbaar vanaf uw smartphone met de app Autoshuren van Alamo.nl.

winterbanden

Winterbanden onder uw huurauto

Wist u dat bij sommige locaties de huurauto’s van Alamo.nl standaard zijn uitgerust met winterbanden wanneer deze verplicht zijn? Hierdoor kunt u ook bij kou en sneeuw zo veilig mogelijk de weg op. Winterbanden onder uw huurauto zorgen namelijk voor een goede wegligging, een kortere remweg en grip op de weg. Een absolute must have tijdens uw autoreis door winterse gebieden.

cruise

Combineer uw cruise met een rondreis door Florida

Wist u dat u uw cruise gemakkelijk kunt combineren met een rondreis per huurauto door Florida? Port Everglades is dé bekendste cruisehaven in Fort Lauderdale in Florida. Dagelijks arriveren en vertrekken hier diverse cruiseschepen van en naar de Caribbean, waaronder de schitterende Bahama’s.

Eigen risico verzekering bij autoverhuur soms gedekt door creditcard

Eigen risico soms gedekt door creditcard

Goed nieuws! Wist u dat sommige creditcards beschikken over een verzekering voor het eigen risico van uw huurauto? Met deze verzekering bent u gedekt voor uw eigen risico wanneer u schade oploopt met uw huurauto.

Tank voordelig in Amerika en Canada

Tank voordelig in Amerika en Canada via de app

Alamo.nl werkt altijd met een eerlijke transparante tankregeling. Huurt u een auto in Amerika of Canada dan heeft u de keuze uit drie verschillende regelingen; Vol-vol, Vol-Leeg of het Gold pakket/Gold Underage.

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Bij het huren van een auto houden de meeste mensen zich met maar een ding bezig: wie rijdt er? Reizigers boeken vaak een type huurauto naar aanleiding van het aantal passagiers maar houden vaak geen rekening met hun bagage.

Sisters loading van for trip

Alamo.nl geeft 10 tips voor een autoreis met het gezin

Als ouder zijnde heb je het allemaal weleens meegemaakt: huilende of ruziënde kinderen op de achterbank van je auto. Of 400 keer moeten antwoorden op de vraag of het nog lang rijden is.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.