Logo Alamo.nl

Inloggen

Autohuur tips

De medewerkers van Alamo.nl maken vaak gebruik van een huurauto en delen hun autohuur tips graag met u. Ook de tips die wij ontvangen van onze vaste klanten plaatsen wij regelmatig online. Zo bent u altijd op de hoogte van wat u wel en beter niet kan doen als u op reis gaat met een Alamo huurauto.

voucher

De Alamo.nl Autohuur-voucher

Wereldwijd is er door de coronacrisis een uitzonderlijke situatie ontstaan. Kunt u als gevolg hiervan uw reis niet meer maken? Dan bieden wij u graag een alternatief, de Alamo.nl Autohuurvoucher. Met deze voucher behoudt u het volledige bedrag van de boeking en kunt u deze gebruiken voor een nieuwe reservering op een ander tijdstip en bestemming naar keuze.

corona-faq

Coronavirus en uw huurautoreservering – veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat u in deze situatie vragen heeft over uw reservering en we doen er alles aan om u zo goed en zo adequaat mogelijk te helpen. Kunt u door de coronacrisis uw reis niet maken? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Alamo.nl Autohuurvoucher. Hiermee kunt u op een later moment een nieuwe boeking bij ons maken voor het volledige huurbedrag op een bestemming naar keuze. Lees meer hierover en de antwoorden op de veelgestelde vragen.

verzekeringen

Tijdelijk geen annuleringskosten

Uw huurauto kosteloos annuleren tot 48 uur van tevoren! Weet u nog niet zeker vanaf welke vakantiebestemming u uw huurauto wilt huren? Of twijfelt u nog over het aantal dagen? Dat is geen probleem, want ook als u twijfelt, kunt u bij ons gemakkelijk een autohuurreservering maken zonder dat u ergens aan vastzit. 

Inter-Countries Service

Makkelijk de grens over met de Inter-Countries Service

De indrukwekkende landen Nicaragua en Costa Rica worden steeds populairder als het gaat om een reis met de huurauto door Midden-Amerika. De Inter-Countries Service van Alamo.nl maakt het een stuk makkelijker om tijdens uw reis meerdere landen te combineren. Wanneer u een one-way wilt maken tussen deze landen, dan kunt u namelijk gemakkelijk uw huurauto omruilen bij de grens.

beschikbaar

Geen huurauto’s beschikbaar?!

Huur uw auto zonder zorgen. De tarieven zijn inclusief verzekeringen, lokale toeslagen, belastingen en, in de meeste gevallen, ongelimiteerde kilometers. Met bijna 2.000 verhuurlocaties wereldwijd, zit er altijd wel een verhuurlocatie in de buurt van uw bestemming. Maar wat als het huren niet wil lukken, omdat er bijvoorbeeld geen auto’s beschikbaar zijn?

Aangepaste huurauto huren zonder extra kosten

Aangepaste auto huren zonder extra kosten

Wist u dat Alamo.nl de service biedt om een aangepaste auto te huren in Amerika? Als u een fysieke beperking heeft en een speciale aanpassing nodig heeft in de auto, biedt Alamo diverse standaard huurauto’s die deze mogelijkheid bieden.

Autoshuren app

Last minute een auto huren met je smartphone

Bent u nog niet zeker vanaf welke bestemming u een huurauto nodig heeft? Of bent u al ter plaatse, en besluit u toch nog een auto te willen huren? Dit kan makkelijk, snel en betrouwbaar vanaf uw smartphone met de app Autoshuren van Alamo.nl.

Winterbanden

Winterbanden onder uw huurauto in Canada

Wist u dat bij sommige locaties in Canada de huurauto’s van Alamo.nl standaard zijn uitgerust met winterbanden wanneer deze verplicht zijn? Hierdoor kunt u ook bij kou en sneeuw zo veilig mogelijk de weg op. Winterbanden onder uw huurauto zorgen namelijk voor een goede wegligging, een kortere remweg en grip op de weg.

one-way

One-way Canada – New York

Een one-way reis tussen Canada en New York is momenteel erg geliefd onder reizigers! Het voordeel van een one-way is dat u geen rondreis hoeft te maken, omdat u uw huurauto inlevert op een andere locatie dan waar u de auto heeft opgehaald. U hoeft dus niet terug naar uw startpunt! Wist u dat u deze route ook kan afleggen met uw Alamo.nl huurauto?

Combineer uw cruise met een rondreis door Florida

Combineer uw cruise met een rondreis door Florida

Port Everglades is een cruisehaven in Fort Lauderdale in Florida. Dagelijks arriveren en vertrekken hier diverse cruiseschepen van en naar de Caribbean, waaronder de schitterende Bahama’s. Wist u dat u uw cruisereis gemakkelijk kunt combineren met een rondreis per huurauto door Florida?

Eigen risico verzekering bij autoverhuur soms gedekt door creditcard

Eigen risico soms gedekt door creditcard

Goed nieuws! Wist u dat sommige creditcards beschikken over een verzekering voor het eigen risico van uw huurauto? Met deze verzekering bent u gedekt voor uw eigen risico wanneer u schade oploopt met uw huurauto.

zuidwesten van de VS

Routesuggestie: Zuidwesten van Amerika

Voor een kennismaking met de Verenigde Staten is een rondreis door het zuidwesten een uitstekend begin. U reist door de staten Nevada, Utah, Arizona en Californië. Samen bieden deze staten de perfecte combinatie tussen stedelijk vertier en wonderschone natuur in de Nationale Parken. Start in City of Sin Las Vegas en eindig uw trip na 3 weken in San Diego. Wij helpen u op weg!

natuurparken californië

Deze 5 natuurparken in Californië mag je niet missen

De Amerikaanse staat Californië heeft zijn wereldwijde bekendheid natuurlijk te danken aan Hollywood en home of the stars Los Angeles. Maar Californië is tien keer zo groot als Nederland en heeft nog veel meer te bieden. Zo heeft de Golden State prachtige stranden en de Nationale Parken behoren tot de meest indrukwekkende parken van de wereld.

bestemmingen voor winterzon

Top 5 bestemmingen met winterzon

De wintermaanden voelen vaak als sombere, koude maanden en dan kan je niet wachten tot het zonnetje weer gaat schijnen. Maar in plaats van wachten tot de lente gaat beginnen kan je de winterzon ook gewoon opzoeken! Wij hebben een top 5 gemaakt voor bestemmingen met een heerlijke winterzon waar het in de winter heerlijk vertoeven is. 

Albanie en Macedonie

Albanië en Macedonië: de onontdekte parels van Europa

De Zuid-Europese landen Albanië en Macedonië zijn enorm in opkomst en wij snappen wel waarom! In Albanië en Macedonië vindt u bergen, zee, authentieke UNESCO-stadjes en heerlijk eten. De lokale bevolking is enorm gastvrij en vriendelijk.

Cityhoppen in Portugal

Tips voor cityhoppen in Portugal

De lente is al in volle gang, het perfecte seizoen om te gaan cityhoppen in Portugal. Alhoewel het in Nederland nog erg fris kan zijn, stijgt de temperatuur in Portugal al tot aangename hoogtes. Geniet van het zonnetje en bezoek naast de bekende steden van Portugal, ook hun alternatieve kleinere zusjes. Aangezien de steden allemaal op de route liggen, zijn deze goed te combineren door gebruik te maken van een huurauto via Alamo.nl. Op de website onder aanbiedingen zijn de laatste kortingsacties te zien voor Portugal.

Tank voordelig in Amerika en Canada

Tank voordelig in Amerika en Canada via de app

Alamo.nl werkt altijd met een eerlijke transparante tankregeling. Huurt u een auto in Amerika of Canada dan heeft u de keuze uit drie verschillende regelingen; Vol-vol, Vol-Leeg of het Gold pakket/Gold Underage.

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Bij het huren van een auto houden de meeste mensen zich met maar een ding bezig: wie rijdt er? Reizigers boeken vaak een type huurauto naar aanleiding van het aantal passagiers maar houden vaak geen rekening met hun bagage.

GWK koers

GWK Travelex vakantiegids over het geven van fooi

Wel of geen fooi geven? En zo ja, hoeveel fooi geeft u en wat is correct? Het blijft voor veel reizigers lastig inschatten wanneer er wel of geen fooi gegeven moet worden.

Sisters loading van for trip

Alamo.nl geeft 10 tips voor een autoreis met het gezin

Als ouder zijnde heb je het allemaal weleens meegemaakt: huilende of ruziënde kinderen op de achterbank van je auto. Of 400 keer moeten antwoorden op de vraag of het nog lang rijden is.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.