Logo Alamo.nl

Inloggen

Autohuur tips

De medewerkers van Alamo.nl maken vaak gebruik van een huurauto en delen hun autohuur tips graag met u. Ook de tips die wij ontvangen van onze vaste klanten plaatsen wij regelmatig online. Zo bent u altijd op de hoogte van wat u wel en beter niet kan doen als u op reis gaat met een Alamo huurauto.

Boek nu je huurauto, betaal later

Boek nu, betaal later!

Bij Alamo.nl kunt u al meer dan 30 jaar zorgeloos een auto huren. Het geeft rust als u weet dat deze zaken goed en professioneel geregeld zijn. Waar u ook heen wilt, Alamo.nl biedt wereldwijde autohuur aan.

Reserveer je auto zonder risico

Hoewel we nog niet weten wanneer en waar, is de kans groot dat veel van ons toch van een vakantie in Europa willen genieten deze zomer. Een vakantie per auto wordt naar verwachting dè manier van reizen voor 2021. Juist omdat u uw eigen vrijheid en flexibiliteit behoudt tijdens uw vakantie in deze onzekere tijd. Wilt u uw huurauto alvast reserveren voor het goedkoopste tarief, nu er nog voldoende beschikbaarheid is? Wacht niet tot de prijzen stijgen als we weer mogen reizen, maar reserveer alvast en zonder risico! Wij leggen u uit hoe.

Auto huren voor een dag

Auto huren voor een dag

Bij autohuur denkt u wellicht aan prachtige rondreizen. Een road trip langs bekende steden, relaxed rijdend door het glooiende landschap, langs uitdagende haarspeldbochten of over eindeloze vlakten. Natuurlijk behoort dat tot de mogelijkheden van autohuur! Maar veel klanten kiezen ook voor autohuur, simpelweg omdat ze er één nodig hebben in het dagelijkse leven. Een auto huren voor een dag voor een familiebezoek, een verhuizing of een zakelijke afspraak. Ook dat kan bij Alamo.nl!

gratis annuleren

Tijdelijk gratis annuleren bij Alamo.nl

Alamo.nl biedt nu tijdelijk een GRATIS annuleringsverzekering aan, zodat u uw huurauto gratis kunt annuleren tot 48 uur voor vertrek. Weet u nog niet zeker vanaf welke vakantiebestemming u een auto gaat huren? Of twijfelt u nog of u op reis kunt? Huur dan alvast uw huurauto met onze voordelige tarieven, zodat u dat vast geregeld heeft. En mocht u uw reis toch niet maken, dan kunt u bij ons gemakkelijk uw huurauto annuleren, waarbij u het volledige huurbedrag krijgt teruggestort op uw rekening. Zo zit u nooit ergens aan vast.

corona

Coronavirus en uw huurautoreservering – veelgestelde vragen

Wereldwijd hebben wij allen te maken met de impact van corona. Wij begrijpen dat u in deze situatie met vragen kan zitten over uw reservering en we doen er alles aan u zo goed en adequaat mogelijk te helpen. Wilt u graag weer op vakantie, maar heeft u vragen over de veiligheid of de maatregelen ter plaatse? Of wilt u toch graag wijzigen of annuleren? Dan kunt u nu bij Alamo.nl gratis uw boeking wijzigen of annuleren tot 48 uur voor vertrek, waarbij u het volledige huurbedrag krijgt teruggestort. Voeg om hiervan gebruik te maken de gratis optie afkoop annuleringskosten toe aan uw boeking. Dat is pas risicoloos een auto huren. Lees hieronder alle antwoorden op de veelgestelde vragen.

Is het huren van een auto veilig?

Jazeker, juist nu is het huren van een auto een hele veilig optie. Met uw eigen hygiënische huurauto heeft u de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar u gaat en staat. En u heeft enkel te maken met uw eigen reisgezelschap. Drukke plaatsen, maar ook het openbaar vervoer kunt u wanneer u beschikt over een eigen huurauto gemakkelijk vermijden. Lees hier waarom juist ten tijde van corona het huren van een auto een goed idee is.

Is het wijzigen van mijn huurauto kosteloos?

Ja, tot 48 uur voordat de reservering ingaat kunt u kosteloos wijzigen. Als u na uw boeking uw autohuurreservering wilt wijzigen, dan is dat geen enkel probleem. Geef uw wijziging uiterlijk 48 uur voor vertrek door aan onze klantenservice en zij zullen de mogelijkheden voor u bekijken. Wij berekenen geen extra wijzigingskosten. Bij een wijziging is het huurtarief wel onderhevig aan tussentijdse (prijs)wijzigingen en de actuele beschikbaarheid.

Kan ik mijn huurauto gratis annuleren?

Ja, tot 48 uur voordat de boeking ingaat kunt u gratis annuleren als u de optie afkoop annuleringskosten heeft toegevoegd aan uw boeking. U krijgt dan het volledige huurbedrag teruggestort, zonder inhouding van annuleringskosten. De optie afkoop annuleringskosten kunt u tot 31 maart 2021 gratis toevoegen bij het maken van een reservering. Dat betekent dat annuleren in die gevallen altijd gratis is. Het maakt daarvoor niet uit wanneer u de huurauto ophaalt of wat de reden is dat u de huurauto wilt annuleren. Door alvast een reservering te maken bent u verzekerd van een huurauto op bestemming in de gewenste huurautocategorie en -periode. Bovendien zijn de kosten ter plaatse duurder en kunnen de tarieven wijzigen. Op deze manier kunt u dus echt risicoloos een auto huren en betaalt u niet voor een huurauto als u deze uiteindelijk niet kunt gebruiken. U kunt bij annulering ook altijd kiezen voor de Alamo.nl Autohuurvoucher, waarbij u het volledige bedrag van uw boeking behoudt. U kunt deze op een later moment gebruiken voor een nieuwe boeking op een bestemming naar keuze. Lees hier alles over de voucher.  

Wat als ik binnen 48 uur voor vertrek moet annuleren?

Als u de huurauto binnen 48 uur voor de ophaaldatum annuleert gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Volgens de normaal geldende voorwaarden is (gedeeltelijke) teruggave van de huurprijs niet mogelijk, maar gezien de omstandigheden kunnen wij een (gedeeltelijke) restitutie aanvragen bij het hoofdkantoor. De behandeling van dit verzoek duurt normaliter 6 weken, maar kan in verband met de drukte wat langer duren. Er is geen garantie dat dit lukt. Mocht het verzoek voor teruggave gehonoreerd worden, dan ontvangt u de Alamo.nl Autohuurvoucher ter waarde van het bedrag van de niet-gebruikte huurdagen. De huurauto eerder inleveren kan altijd, maar ook dan geldt bovenstaande.

Wordt mijn huurauto automatisch gewijzigd of geannuleerd?

Nee, wij annuleren niet meer zomaar een reservering. Misschien bent u bijvoorbeeld al op de bestemming aanwezig. U dient dus altijd zelf actie te ondernemen om de autohuurboeking te laten wijzigen of annuleren.

Worden er aanvullende hygiëne maatregelen genomen?

De veiligheid en hygiëne van de huurauto’s zijn altijd al een topprioriteit geweest. En juist nu staat Alamo ​​meer dan ooit achter die toewijding met het Complete Clean Pledge protocol. Met dit protocol doet Alamo er alles aan om de hoogste normen van hygiëne te handhaven, zodat de huurauto’s, maar ook de verhuurlocaties schoon en veilig zijn. Alamo gaat hierin verder dan de toch al strenge reinigingsprotocollen. Ook nu kunt u dus veilig en verantwoord een auto huren en met een gerust gevoel de weg op. Lees hier meer over de hygiënemaatregelen.

Welke maatregelen gelden er ter plaatse?

Wereldwijd zijn de belangrijkste regels gelijk: houd afstand, vermijd drukte en blijf thuis wanneer u klachten heeft. Daarnaast gelden er verschillende maatregelen per bestemming. Kijk voor een overzicht van alle veilige landen en alle actuele reisinformatie op de pagina Wijs op Reis van Nederlandwereldwijd. Lees hier meer over het nieuwe reizen.

  • Voor meer informatie over alles rondom corona verwijzen wij u naar de website van het RIVM
  • Voor actuele informatie over de maatregelen die gelden op uw reisbestemming verwijzen wij u naar Wijs op Reis van Nederlandwereldwijd.

Hoe kan ik met jullie contact opnemen?

Neem met ons contact op door een email te sturen naar info@alamo.nl. Onze kantooruren zijn van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.30 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Wilt u annuleren of wijzigen binnen drie dagen voor de ophaaldatum dan raden wij u aan ons te bellen, zodat we uw verzoek direct in gang kunnen zetten. Bent u al op de bestemming en wilt u ons in geval van nood bereiken buiten kantoortijden, bel dan naar ons noodnummer welke staat vermeld op uw autohuurvoucher. Ook kan het zijn dat sommige locaties gesloten zijn. Als dat bij ons bekend is, brengen wij u uiteraard op de hoogte.  

Door de enorme hoeveelheid wijzigingen en annuleringen vragen wij uw begrip voor het feit dat wij mogelijk niet zo snel kunnen reageren als u van ons gewend bent.

Laatste update: 27 januari 2021. 

Inter-Countries Service

Makkelijk de grens over met de Inter-Countries Service

De indrukwekkende landen Nicaragua en Costa Rica worden steeds populairder als het gaat om een reis met de huurauto door Midden-Amerika. De Inter-Countries Service van Alamo.nl maakt het een stuk makkelijker om tijdens uw reis meerdere landen te combineren. Wanneer u een one-way wilt maken tussen deze landen, dan kunt u namelijk gemakkelijk uw huurauto omruilen bij de grens.

beschikbaar

Geen huurauto’s beschikbaar?!

Huur uw auto zonder zorgen. De tarieven zijn inclusief verzekeringen, lokale toeslagen, belastingen en, in de meeste gevallen, ongelimiteerde kilometers. Met bijna 2.000 verhuurlocaties wereldwijd, zit er altijd wel een verhuurlocatie in de buurt van uw bestemming. Maar wat als het huren niet wil lukken, omdat er bijvoorbeeld geen auto’s beschikbaar zijn?

Aangepaste huurauto huren zonder extra kosten

Aangepaste auto huren zonder extra kosten

Wist u dat u via Alamo.nl een aangepaste auto kunt huren in Amerika en Canada? Er zijn meerdere opties mogelijk qua aanpassingen in de huurauto, wij bieden u daarbij graag de helpende hand. Samen kunnen wij kijken welke aanpassingen er nodig zijn en welke auto het meest geschikt is voor uw reis door Noord-Amerika. Bijkomend voordeel: u hoeft geen extra kosten te betalen voor het huren van een aangepaste auto!

Autoshuren app

Last minute een auto huren met je smartphone

Bent u nog niet zeker vanaf welke bestemming u een huurauto nodig heeft? Of bent u al ter plaatse, en besluit u toch nog een auto te willen huren? Dit kan makkelijk, snel en betrouwbaar vanaf uw smartphone met de app Autoshuren van Alamo.nl.

Winterbanden

Winterbanden onder uw huurauto in Canada

Wist u dat bij sommige locaties in Canada de huurauto’s van Alamo.nl standaard zijn uitgerust met winterbanden wanneer deze verplicht zijn? Hierdoor kunt u ook bij kou en sneeuw zo veilig mogelijk de weg op. Winterbanden onder uw huurauto zorgen namelijk voor een goede wegligging, een kortere remweg en grip op de weg.

cruise

Combineer uw cruise met een rondreis door Florida

Wist u dat u uw cruise gemakkelijk kunt combineren met een rondreis per huurauto door Florida? Port Everglades is dé bekendste cruisehaven in Fort Lauderdale in Florida. Dagelijks arriveren en vertrekken hier diverse cruiseschepen van en naar de Caribbean, waaronder de schitterende Bahama’s.

Eigen risico verzekering bij autoverhuur soms gedekt door creditcard

Eigen risico soms gedekt door creditcard

Goed nieuws! Wist u dat sommige creditcards beschikken over een verzekering voor het eigen risico van uw huurauto? Met deze verzekering bent u gedekt voor uw eigen risico wanneer u schade oploopt met uw huurauto.

Tank voordelig in Amerika en Canada

Tank voordelig in Amerika en Canada via de app

Alamo.nl werkt altijd met een eerlijke transparante tankregeling. Huurt u een auto in Amerika of Canada dan heeft u de keuze uit drie verschillende regelingen; Vol-vol, Vol-Leeg of het Gold pakket/Gold Underage.

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Pak als een pro dankzij Alamo.nl

Bij het huren van een auto houden de meeste mensen zich met maar een ding bezig: wie rijdt er? Reizigers boeken vaak een type huurauto naar aanleiding van het aantal passagiers maar houden vaak geen rekening met hun bagage.

Sisters loading van for trip

Alamo.nl geeft 10 tips voor een autoreis met het gezin

Als ouder zijnde heb je het allemaal weleens meegemaakt: huilende of ruziënde kinderen op de achterbank van je auto. Of 400 keer moeten antwoorden op de vraag of het nog lang rijden is.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •