Logo Alamo.nl

Inloggen

Makkelijk de grens over met de Inter-Countries Service

De indrukwekkende landen Nicaragua en Costa Rica worden steeds populairder als het gaat om een reis met de huurauto door Midden-Amerika. De Inter-Countries Service van Alamo.nl maakt het een stuk makkelijker om tijdens uw reis meerdere landen te combineren. Wanneer u een one-way wilt maken tussen deze landen, dan kunt u namelijk gemakkelijk uw huurauto omruilen bij de grens.

Wat houdt de service in?

Met de Inter-Countries Service kunt u bijvoorbeeld uw huurauto ophalen op de luchthaven Managua in Nicaragua en levert u de auto in op de verhuurlocatie Peñas Blancas, ook in Nicaragua. Deze locatie ligt bij de grens van Costa Rica. Vervolgens steekt u lopend de grens over naar de verhuurlocatie Peñas Blancas in Costa Rica, dit is ongeveer 700 meter. Hier zal een nieuwe huurauto voor u klaar staan. Op deze manier kunt u uw rondreis voortzetten in Costa Rica en wordt de one-way, met een kleine stop en wisseling van huurauto, toch mogelijk gemaakt. 

Hoe kunt u gebruikmaken van de service?

U kunt gebruikmaken van de service door bij aankomst op de verhuurlocatie op de luchthaven van Managua in Nicaragua, de Inter-Countries service aan te vragen of bij reservering aan ons door te geven. De kosten voor de service zijn USD 50 per keer dat u de grens oversteekt en betaald u ter plaatse. Het aanvragen van de service duurt maximaal drie dagen. Als u aankomt op de verhuurlocatie Peñas Blancas in Nicaragua, moet u de verwachte aankomsttijd en datum doorgeven waarop u op de locatie Peñas Blancas in Costa Rica aankomt. Op deze manier kunt u direct uw reis voorzetten in Costa Rica. Deze service wordt alleen aangeboden tussen de landen Nicaragua en Costa Rica.

Hoe moet u de huurauto’s boeken?

Als u van plan bent om beide landen aan te doen tijdens uw reis dan kunt u per land een huurauto boeken. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een one-way te boeken vanaf de verhuurlocatie Managua naar Pénas Blancas in Nicaragua. Ook moet u vanaf de verhuurlocatie Penás Blancas in Costa Rica een huurauto boeken. Dit kan een one-way zijn naar een andere bestemming in Costa Rica. Bijvoorbeeld, de verhuurlocatie op de luchthaven van San José. Houdt u er rekening mee dat de Inter-Countries Service alleen mogelijk is met de volgende type huurauto’s: Economy, Compact, Intermediate SUV of Standard SUV. Wij raden u aan een SUV te reserveren voor uw rondreis door Latijns Amerika.

Ontdek veelzijdig Panama

Wist u dat u ook het veelzijdige Panama aan uw reis kunt toevoegen? De Inter-Countries Service is niet mogelijk op deze bestemming, maar er zijn genoeg alternatieve mogelijkheden. Reist u van Costa Rica naar Panama? Lever dan uw huurauto in bij Paso Canoas. Vervolgens kunt u per bus naar David reizen in Panama. Vanaf David reist u in korte tijd per taxi naar Enrique Malek International Airport. Hier kunt u dan uw huurauto ophalen en starten met uw rondreis door Panama. Heeft u hulp nodig bij het boeken of vragen over de Inter-Counties Service? Neem dan contact op met onze customer service afdeling.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •