Logo Alamo.nl

Inloggen

Last minute een auto huren met je smartphone

Bent u nog niet zeker vanaf welke bestemming u een huurauto nodig heeft? Of bent u al ter plaatse, en besluit u toch nog een auto te willen huren? Dit kan makkelijk, snel en betrouwbaar vanaf uw smartphone met de app Autoshuren van Alamo.nl.

Hoe werkt de app Autoshuren?

De app is verkrijgbaar voor Android en iOS besturingssystemen. Als u de Autoshuren app gedownload heeft, dan kunt u een auto boeken waar en wanneer het u uitkomt. De app heeft een eenvoudig en overzichtelijk ontwerp, waardoor hij makkelijk in gebruik is. In het linker menu van de app kunt u een persoonlijk profiel aanmaken onder de knop ‘Mijn profiel’.

Selecteer een huurauto

Onder de knop ‘Een auto huren’, kunt u zien welke autocategorieën en verhuurlocaties beschikbaar zijn. Maak een keuze uit de ophaallocatie, inleverlocatie en de datum. De app geeft altijd de actuele beschikbaarheid van de auto’s en verhuurlocaties weer, waardoor u gelijk ziet wat de mogelijkheden zijn.

Kies uw opties

De volgende stap is het eventueel bijboeken van een annuleringsverzekering, onze No-Risk Garantie of een kinderstoeltje voor in de huurauto. Wilt u meer weten over de verzekeringen, dan kunt u onder de knop ‘Verzekeringen’ alle informatie vinden. Het is goed om te weten dat een schade-, diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering altijd is inbegrepen in het prijstarief. Als u kiest voor onze No-Risk Garantie, dan koopt u goedkoop uw eigen risico af voor 3,50 per dag en bent u verzekerd als uw schade rijdt. Wist u dat er in Amerika voor Europeanen nooit een eigen risico geldt?

Bevestig uw reservering

Als u een keuze heeft gemaakt, krijgt u een overzicht van uw autoboeking en de mogelijkheid om deze te controleren. Heeft u een kortingscode? Deze kunt u hier invullen in het kortingscodeveld. De volgende stap is de online betaling. Middels ons betrouwbaar betalingssysteem kunt u kiezen uit de betalingsmethodes iDeal, creditcard of PayPal. 

auto huren via alamo app


Wat biedt de app Autoshuren nog meer?

Behalve het boeken van een huurauto, kunt u ook in de app onder de knop ‘Veel gestelde vragen’ terecht voor antwoorden op uw vragen. Ook kunt u via de knop ‘Contact’ een vraag stellen via het contactformulier aan onze customer service. Verder kunt u in de app alles lezen over de huurvoorwaarden, de All-In tarieven en verzekeringen. Op deze manier kunt u altijd alle informatie vinden over het huren van een auto bij Alamo.nl, en wordt het boeken van een huurauto via de app vrij gemakkelijk. Download nu de app want hij heeft al meer dan 1.900 gebruikers!

Belangrijk om te weten!

Let op! Bij het huren van een huurauto is het verplicht dat u in het bezit bent van een creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder. Het is gebruikelijk bij het ophalen van de huurauto dat er op de verhuurlocatie borg wordt ingehouden op de creditcard. Deze is bedoeld ter dekking van het eigen risico en eventuele schade aan de huurauto. Wanneer bij het terugbrengen blijkt dat er geen schade is gereden, dan wordt het bedrag binnen enkele dagen weer vrijgegeven. 


Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.