Logo Alamo.nl

Inloggen

Rondreizen met een huurauto en een camper

Bent u een rondreis met uw Alamo.nl huurauto aan het plannen en uitstippelen? Het kan handig zijn om voor een deel van uw reis ook een camper te boeken. De combinatie van autohuur en camperhuur is voor veel reizigers een ideale oplossing. Een huurauto is ideaal wanneer u steden wilt bezoeken. Een huurcamper geeft u de vrijheid en het gemak een slaap- en kookplek bij de hand te hebben.

Rondreizen met een huurauto en een camper

Met name Amerika, Canada en Australië zijn perfecte bestemmingen om zowel per huurauto als per camper te ontdekken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eerste en laatste dagen van uw vakantie een auto te huren en de rest van de dagen een camper. Vaak loont het de moeite om na aankomst een auto te huren. Zo komt u gemakkelijk bij uw accommodatie zonder afhankelijk te zijn van dure taxi’s of openbaar vervoer dat vaak een stuk minder regelmatig rijdt dan in Nederland. Wel raden we u aan van tevoren naar de parkeergelegenheid te vragen. Parkeerkosten lopen in sommige landen hoog op, maar veel accommodaties geven de mogelijkheid in de buurt tegen een vast dagtarief te parkeren. Goed om te weten is dat u in Las Vegas vrijwel overal gratis kunt parkeren.

Ultieme vrijheid door combinatie huurcamper en camper

Wat veel reizigers doen, is de huurauto ook nog gebruiken voor het ophalen van de camper. Op de dag dat u uw huurcamper gaat ophalen, kunt u gemakkelijk met de Alamo.nl auto naar de locatie van de leverancier rijden. Na het ophalen van de camper brengt u de auto dan weer terug. De verhuurstations van camperleveranciers liggen over het algemeen verder van de luchthaven dan autoverhuurders. Als u een huurauto heeft, bent u niet afhankelijk van de leverancier en heeft u meer vrijheid. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het inleveren van uw camper en eventueel de laatste dagen van uw reis met een huurauto door te brengen.

Het beste van beide

Een andere optie is om uw reis in twee delen op te splitsen. U maakt eerst een autorondreis en verruilt vervolgens de huurauto voor een camper, of andersom. Een voorbeeld route die zich hier perfect voor leent is per huurcamper de nationale parken van Utah en Nevada in Amerika ontdekken. Vervolgens gaat u met een auto door Death Valley (waar u het merendeel van het jaar niet per camper door heen mag rijden) en beleeft u de Californische kust, eindigend in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco.

Advies nodig?

Het Alamo.nl team adviseert u graag en geeft u de beste opties en tips voor uw reis. Neem contact met ons op door te bellen naar +31-30-6930136 of een e-mail te sturen naar [email protected]. Voor campers verwijzen wij u naar WorldWide Campers.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.