Logo Alamo.nl

Inloggen

De mooiste nationale parken in West Amerika

Onze collega Linda ging in 2009 en 2016 op rondreis door West Amerika. Wij vroegen haar naar haar top-5 van mooiste nationale parken in West Amerika, welke u zeker niet mag missen.

1. Moab / Arches National Park

Het Arches National Park is een tamelijk klein nationaal park, gelegen nabij het stadje Moab. Wat mij vooral opviel bij Arches National park was de hoeveelheid verschillende soorten wandelroutes. U heeft er hele makkelijke hikes, maar ook hikes van 2 tot 3 uur. Dus eigenlijk voor iedereen wel wat wils. Zelf heb ik hier ook nog met een jeep door de Canyonlands heen gereden. Dit was een tour inclusief chauffeur, dus u kunt niet zelf rijden, maar een hele leuke ervaring om off-road te rijden. In de Canyonlands kunt u ook raften

2. Zion National Park

Mijn eerste bezoek aan Zion National Park was toen wij op doorreis waren naar Bryce Canyon. Terwijl wij er doorheen reden hadden we allemaal zoiets van: ‘misschien hadden we hier toch een nachtje moeten blijven’… Tijdens mijn tweede bezoek in 2016 hebben we hier dan ook 2 nachten verbleven, zo hadden wij een volledige dag de tijd om dit park te ontdekken. Hier heb ik een bijzondere excursie gepland, namelijk de Narrow Hike die ook odor het water gaat. We hadden één van de eerste shuttle bussen die langs de negen stops in het park rijd. De Narrows Hike is de laatste stop, van waar het nog een klein stukje lopen is voordat de hike begint. Ik heb veel hikes mogen maken, maar door het water heen is toch wel een ervaring om nooit te vergeten. Heeft u geen last van hoogtevrees? Dan is de Angels Landing Trail ook echt aanrader voor tijdens uw Zion avontuur.

3. Bryce Canyon

In dit park heb ik de meest bijzondere zonsopgang meegemaakt in Amerika. De weerkaatsing van de zon op de kleurige bergen, maakte het een indrukwekkend geheel. Het is een makkelijk nationaal park om zelf met de auto of camper doorheen te rijden. Liever niet zelf rijden, maar volledig van het uitzicht willen genieten? Er rijden shuttle busjes van het Best Western Ruby’s Inn door het park heen, die stoppen bij alle uitzichtpunten. Ook hier zijn verschillende routes, met als bekendste de Navajo Trail. Als u daar beneden loopt ervaart u pas hoe groot en immens de hoodoos (aardpiramides) zijn. Op sommige plekken zijn er ook oranje zandduinen ontstaan. Voor mij is Bryce Canyon het mooiste Nationale Park in West Amerika, dit park heeft echt mijn hart gestolen!

4. Grand Canyon

De Grand Canyon is natuurlijk een begrip in West Amerika, een must-see voor elke toerist. Het is één van de oudste nationale parken in de Verenigde staten. Verspreid over het park zijn verschillende wandelroutes en mooie uitkijk punten. Zelf heb ik de zonsopgang bewonderd bij Point Imperial, en heb ik genoten van een prachtige zonsondergang bij Horseshoe Bend (dit ligt op 2,5 uur rijden vanaf de Grand Canyon). Wel zou ik als tip willen geven: zoek op tijd een plakje uit bij de uitkijk punten en geniet. Wilt u wat meer adrenaline? Ga dan voor een helicopter tour. Vanaf de lucht beseft u pas echt hoe massaal groot de Grand Canyon daadwerkelijk is.

5. Monument Valley

Monument Valley is een Tribal Park, en bekend om de unieke rotsformaties. Het is gelegen op het Colorado Plateau op 100 km ten westen van Four Corners, het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen. Dit park is het beste te bezoeken met een geboekte tour. Buiten het feit dat u de indianen in dit gebied ermee steunt (zij zijn de gidsen), kunt u ook niet overal komen met uw eigen auto. Na een dag rondgereden te hebben kunt u heerlijk wat eten bij The View Hotel, en zoals de naam zegt, u kunt hier eten met een geweldig uitzicht over het park. Let op: dit park valt niet onder de Nationale Parken Pass. Toen ik er was, was de toegang $25,-.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.