Logo Alamo.nl

Inloggen

Kleurrijk Noord-Italië met een huurauto

Wilt u een onvergetelijke autovakantie in Italië? Bezoek dan het gebied rondom de Dolomieten in Noord-Italië. Boek uw huurauto via Alamo.nl en maak kennis met de vriendelijke mensen, het heerlijke eten, mooie autoroutes en de prachtige natuur van Noord-Italië.

Ontdek de Dolomieten in Noord-Italië

Het rijkgekleurde gebergte in het noorden van Italië is adembenemend mooi. Dit gebied was 250 miljoen jaar geleden een oerzee. Het gebergte is ontstaan uit de koraalriffen die hier groeiden, deze zijn door de eeuwen heen omhoog geduwd. Vooral tijdens zonsop- en ondergang komen de rozerode en goudgele kleuren goed naar voren. De grillige rotsformaties vormen een mooi contrast met de groene alpenweiden. Huur uw auto via Alamo.nl en betreed de spectaculaire bergpassen met glasheldere meren, enorme rotspieken en uitgestrekte gletsjers in de omgeving.

Routes in de Dolomieten

De routes in de Dolomieten bestaan uit hoge bergpassen inclusief vele haarspeldbochten. Onderweg verandert het uitzicht continue. De Stelvio-pas is de een-na-hoogste verharde bergpas in de Alpen, een spectaculaire rit! Zelfs in de zomer kunt u uw ski’s meenemen, want bovenaan de pas ligt een klein skigebied waar het hele jaar door sneeuw ligt. Een andere prachtige bergpas is de Strada delle Dolomiti. Deze 100 kilometer lange route loopt langs de steile en grillige bergtoppen van het adembenemende landschap.

Wist u dat?

De namen Alpen en Dolomieten lopen continu door elkaar. Dit komt doordat de Dolomieten officieel de Zuidelijke Alpen zijn en het gebergte ligt in Noord-Italië, hierdoor kan er verwarring optreden. Overal waar u komt, ziet u twee namen. Een Italiaanse en een Duitse naam. Dit komt doordat Zuid-Tirol sinds het begin van de achtste eeuw uitmaakte van het Hertogdom Beieren. Later viel het gebied onder het Habsburgse Rijk. Pas na de Eerste Wereldoorlog ging het bij Italië horen. Vandaar dat op dit moment er zowel Italiaans, als Duits wordt gesproken.

 

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.