Logo Alamo.nl

Inloggen

Mooie routes in Amerika

Amerika is het land van de mooie routes en de ideale bestemming voor een autovakantie. Waarom? Het is zo’n groot land dat wij u absoluut aanraden een auto te huren, zodat u veel meer kan zien van de bestemming, dan wanneer u op één plek blijft. Bovendien zijn de wegen fijn om op te rijden en rijden ze hier ook aan de rechterkant van de weg.

Veel reizigers vliegen bijvoorbeeld naar het centraal gelegen Denver en huren daar een auto voor twee weken om vervolgens richting de oost- of westkust te rijden, vanwaar ze weer naar huis vliegen. Dit heet een zogeheten one-way en is de ideale manier om meer van het land te zien.

Er zijn ontelbaar veel mooie routes in Amerika, de één nog mooier dan de ander. Hieronder staan een aantal van onze favoriete routes uitgelicht.

  • Blue Ridge Parkway

Deze 755 km. lange weg loopt van het Great Smoky Mountains National Park (North Carolina) naar Shenandoah National Park (Virginia) en staat bekend als een van de meest pittoreske wegen van Amerika. Langs de gehele route vindt u talloze bezienswaardigheden, musea, uitzichtpunten, tunnels en wandelroutes. Genoeg redenen om even aan de kant van de weg te stoppen.

  • Pacific Coast Highway

Deze bekende route, over Highway 1, loopt langs de volledige westkust van Amerika. Wilt u de route helemaal rijden? Begin dan bij Olympic National park (Washington), in het meest noordwestelijk gelegen punt van Amerika en rijd vervolgens langs de kust tot aan de Mexicaanse grens.

  • Route 66

De ultieme klassieker onder de roadtrips mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Route 66, ook wel ‘Mother Road’ genoemd, doorkruist een groot stuk van Amerika, beginnend in Chicago en met als eindpunt Santa Monica, Californië. De gehele route is 4000 km. lang en onderweg doorkruis je maar liefst acht staten. Bovendien kom je langs bekende highlights, zoals de nationale parken: Monument Valley, Grand Canyon en Death Valley.

  • Colorado naar Lake Tahoe

Deze route wordt ook wel de Loneliest Road in Amerika genoemd. Onderweg rijdt u over open vlaktes, langs azuurblauwe meren en krijgt u vergezichten op sneeuw bedekte bergtoppen. Wanneer u Colorado achter u laat en Utah binnenrijdt komt u langs nationale parken zoals Arches en de Canyonlands.

  • Overseas Highway

Bij een verblijf in Florida kan een bezoekje aan de Florida Keys niet ontbreken. Over 42 bruggen rijdt u vanuit Miami, binnen vier uur, naar het meest zuidelijke punt van het Amerikaanse continent; Key West. Deze route wordt daarom ook wel de Overseas Highway genoemd. Wanneer u een uur verwijderd bent van Key West dan rijdt u over de langste van de 42 bruggen, de Seven Miles Bridge. Deze is meer dan 10 km. lang!

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.