Logo Alamo.nl

Inloggen

Ontdek de oostkust van Sicilië

In deze gastblog schrijft Roell de Ram over haar 7-daagse autorondreis langs de oostkust van Sicilië in Italië. Wanneer we landen op Catania, het vliegveld in het oosten van Sicilië, vinden we al snel de autoverhuur balie van Alamo.nl en binnen no time zijn we met de huurauto op weg. Allereerst op de planning? Een ritje naar ons vakantiehuisje dat iets voorbij Siracusa ligt. Wat we tijdens onze week op Sicilië hebben gedaan? Dat lees je hieronder!

1. Siracusa

Omdat we dichtbij Siracusa overnachten bezoeken we dit stadje met regelmaat. ’s Ochtends vroeg, om producten in te kopen bij de markt waar Siracusa zo bekend om is. Deze markt vind je in het gedeelte Ortigia in de straat ‘Via Emmanuele’. Ons lievelingskraampje is toch wel Caseificio Borderi. Hier verkopen ze de meest goddelijke broodjes! Na dat bezoekje aan de markt staat dan meestal een wandeling door de kronkelige straatjes van Ortigia op de planning, waarbij het hoogtepunt de imposante Il Duomo is. Ook ’s avonds is Siracusa een aanrader. In de kronkelige straatjes worden her en der terrassen gebouwd en als je geen trek meer hebt in pizza of pasta, kun je op verschillende straathoeken de beste gelato’s vinden. Siracusa is gezellig, levendig en vooral ontzettend mooi.

2. Marzamemi

Ten zuiden van Siracusa vonden ontdekten we het dorpje Marzamemi. Een liefelijk plaatsje dat oorspronkelijk een vissersdorp was. Vooral het plein Piazza Regina Margherita mag je niet overslaan tijdens je bezoek in Marzamemi. Hier vind je fotogenieke terrassen, maar je loopt ook zo naar de zee en als je geluk hebt kun je getuige zijn van een trouwerij vlakbij de kerk.

3. Cavagrande del Cassibe

Toe aan wat meer natuur in plaats van cultuur? Dan mag je Cavagrande niet overslaan. Vanuit Marzamemi rijd je hier zo naartoe met auto. Je kunt hier een leuke wandeling maken waarbij je uiteindelijk eindigt bij een rivier waarin je kunt zwemmen. Vooral een aanrader als het weer goed is, want wanneer het regent kan het pad afgesloten worden door de opzichter.

4. Noto

In de buurt van Marzamemi en Cavagrande vind je de stad Noto. Een stad die tegen de bergen op lijkt gebouwd, zo stijl zijn de straten op sommige plekken. Desondanks vind je er indrukwekkende bouwwerken. Vooral de kathedraal is waanzinnig om te zien.

5. Etna

Nadat je een dag in Siracusa hebt gespendeerd en de plaatsen Marzamemi, Noto en Cavagrande hebt ontdekt is het tijd voor dé highlight van Sicilië: Het beklimmen van de Etna. Zorg dat je een heldere dag uitkiest, waarbij er weinig wolken zijn, want dan kun je genieten van de mooiste uitzichten. Wij parkeerden onze Alamo huurauto bij de zuidelijke parkeerplaats van de Etna. Vervolgens namen we vanaf daar een kabelbaan en uiteindelijk klommen we het laatste stuk omhoog. Iets minder goed ter been of geen zin om veel te lopen? Dan kun je ook met gigantische trucks de vulkaan verder op. Eenmaal op de Etna heb je het gevoel alsof je je op een verlaten maanlandschap begeeft. Alles lijkt grijs, zwart en hier en daar spot je een stukje rood gekleurd lavagesteente. Op sommige plekken voelt de grond nog warm aan en zie je zelfs stoom omhoog dwarrelen. Een bizar en bijzonder gezicht dat je niet mag missen tijdens je vakantie op Sicilië. Voor ons was dit letterlijk het ultieme hoogtepunt.

6. Catania

Tijdens je bezoek aan de oostkust van Sicilië is het onmogelijk Catania over te slaan. In Catania vind je net als in veel andere stadjes bijzondere architectuur, veel restaurants en enorm veel leuke winkels om te shoppen. Een van de mooiste dingen om te zien in Catania vonden wij het beeld van de olifant genaamd Fontana dell’Elefante. Juist zin om naar het strand te gaan? Neem dan de weg SS114 en sla ergens af richting het strand. Je vindt bij deze weg namelijk een groot uitgestrekt zandstrand waar in het hoogseizoen veel leuke Beach clubs te vinden zijn.

7. Taormina

Rij voor de ultieme stranddag in je huurauto naar Taormina. Met name het stukje Isola Bella is ontzettend mooi om te zien en een gave plek om te zwemmen. Isola Bella is een soort schiereilandje dat door een dunne strook land is verbonden aan het vaste land. Je loopt als je naar het eiland gaat over een stuk zandstrand van zo’n 2 meter breed en aan weerszijde is het blauwe Siciliaanse zeewater te zien. Je kan hier perfect een dag luieren, zwemmen en snorkelen. Aan het zandstrand zijn ook diverse restaurantjes te vinden, maar het is ook aan te raden om het historisch centrum op te zoeken want dat bestaat uit een paar fotogenieke straatjes.

Wil jij de oostkust van Sicilië ook verkennen? Klik hier voor autohuur in Sicilië.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.