Logo Alamo.nl

Inloggen

Reisinspiratie: Wie is de Mol routes in Oregon

Dit jaar zijn de kandidaten van het tv-programma ‘Wie is de Mol?’ afgereisd naar het land van de onbegrensde mogelijkheden: de Verenigde Staten. De afgelopen weken heeft heel Nederland de uitgestrekte landschappen van Oregon mogen aanschouwen als prachtig decor waar de afleveringen opgenomen zijn. Een andere reden waarom Oregon deze zomer druk bezocht wordt, is de totale zonsverduistering die hier te zien is op 21 augustus 2017. Boek uw huurauto via Alamo.nl en maak kennis met de vriendelijke mensen, mooie autoroutes en de spectaculaire natuur van Oregon.

Landschappen uit Wie is de Mol

Het absolute hoogtepunt van Oregon is het gebied rondom de Painted Hills. Rijd in de namiddag met uw huurauto naar het uitzichtpunt waar de kleuren van dit unieke heuvellandschap goed tot zijn recht komen. Ook het Cascadegebergte met de McKenzie pas is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit bijzondere landschap wordt gevormd door hooggelegen zwarte lavavelden en besneeuwde bergtoppen.

Oregon Trail

De Oregon Trail is een echte aanrader om met uw auto te ontdekken. Deze bijna 3500 kilometer lange route loopt vanuit het middenwesten van Amerika naar de kust van Oregon. U kan deze prachtige route herkennen uit aflevering 5 van Wie is de Mol, hier werd een stukje van de route afgelegd met paard en wagen. Vergeet onderweg niet om de vele historische plekken te bezoeken, zoals het Farewell Bend State Park en Baker City

Portland

De grootste stad van Oregon is Portland. Deze stad voelt aan als een groot dorp en ademt een fijne, gezellige sfeer. Vanuit Portland kunt u de U.S. Route 26 nemen in oostelijke richting naar Mount Hood met zijn mooie bergmeren en dichtbegroeide dennenbossen. Het westelijke deel van de U.S. Route 26 wordt ook wel de Sunset Highway genoemd en loopt door naar de kust. Bij Cannon Beach zullen de meters goudgeel zand en diverse rotsformaties zich voor u uitstrekken.

Autorijden in Portland

Om de indrukwekkende watervallen bij de Columbia River Gorge uit de eerste aflevering van Wie is de Mol te bezoeken, kunt u vanuit Portland de Interstate 84 nemen. Deze weg start aan de I-5 aan de oostelijke centrumkant van Portland. Tip: let goed op het eenrichtingsverkeer in het centrum. Afslaan naar een weg met eenrichtingsverkeer is toegestaan, zelfs al staat het stoplicht op rood. U moet alleen wel even stoppen en het andere verkeer en voetgangers voor laten gaan.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.