Logo Alamo.nl

Inloggen

Albanië en Noord-Macedonië: de onontdekte parels van Europa

De Zuid-Europese landen Albanië en Noord-Macedonië worden steeds populairder voor een autovakantie en wij snappen wel waarom! In Albanië en Noord-Macedonië vindt u bergen, zee, authentieke UNESCO-stadjes en heerlijk eten en de lokale bevolking is enorm gastvrij. Vanwege het bijzondere verleden van beide landen zijn hier vele interessante historische en culturele bezienswaardigheden. Onder invloed van de balkan- en mediterrane culturen zijn de geheel eigen talen en culturen van Albanië en Noord-Macedonië gevormd. Bovendien zijn beide landen over het algemeen weinig bereisd, zeer betaalbaar en uitermate geschikt voor een rondreis per huurauto.

Prachtig en ongerept Albanië

Bij aankomst op Tirana Airport haalt u de auto op bij de luchthaven of een downtown locatie en kunt u gelijk starten met uw rondreis door Albanië. Langs de kust vindt u mooie zandstranden en schitterende baaien, terwijl het binnenland ruig en ongerept is. Verspreid door het land liggen diverse authentieke dorpjes en Romeinse ruïnes, zoals de Albanese Alpen. In Tirana, de hoofdstad van Albanië kunt u heerlijk struinen over de boulevard en de tweede stad van Albanië, Dürres, is een prachtige havenstad aan de Adriatische Zee. Wist u trouwens dat de historische binnensteden van Gjirokastër en Berat op de werelderfgoedlijst van Unesco staan? De Grieks-Romeinse opgravingen bij Butrint stonden hier al eerder op vermeld. Breng ook een bezoek aan een van de veertien natuurgebieden en de Blue Eye; een enorme bron met helderblauw water.

One-ways en de grens over vanuit Albanië

Het is mogelijk om de grens over te steken vanuit Albanië met uw huurauto. Hierdoor krijgt u de unieke gelegenheid om zowel het schitterende Albanië als de diverse buurlanden te verkennen. Let op de volgende punten als u vanuit Albanië de grens over wilt met uw huurauto:

  • Na het voltooien van uw boeking dient u contact op te nemen met de lokale verhuurder. De contactgegevens van de verhuurder staan op uw toegestuurde voucher. Zij zullen u voorzien van een zogenaamde greencard, die de huurauto dekt met een internationale WA-verzekering (T.P.I.).
  • De kosten voor deze greencard zijn € 40 exclusief btw. Dit betaalt u ter plaatse.
  • Pechhulp of een vervangende auto aanvragen is buiten Albanië niet mogelijk.

Ook heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een zogeheten one-way. Dit houdt in dat u de huurauto op een andere locatie inlevert dan waar u bent gestart. U kunt de huurauto terugbrengen op een inleverlocatie binnen Albanië, zonder extra kosten, zolang het ophaal- en inleverpunt binnen een straal van 40 kilometer bevinden. Wanneer dit meer is wordt er een bedrag van € 120 in rekening gebracht. Bovendien is er ook op aanvraag een internationale one-way optie mogelijk, wat betekend dat u de huurauto in een ander land inlevert. Voor zo’n internationale one-way betaalt u een drop-off fee. Als u van plan bent om een internationale one-way te maken, raden we u aan dit te vermelden tijdens het maken van uw boeking.

Historisch en natuurrijk Noord-Macedonië

Via het schitterende meer van Ohrid, dat op de grens ligt, reist u gemakkelijk vanuit Albanië naar Noord-Macedonië. Noord-Macedonië is een land vol historie, folklore en natuur. Outdoorliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres, want in de bergen en bij meren van Ohrid, Prespa en Dojran kunt u goed hiken, zwemmen en fietsen. De hoofdstad van Noord-Macedonië is Skopje, absoluut een bezoekje waard! Daarnaast beschikt Noord-Macedonië over heerlijke wijnen, zo kunt u zelfs verblijven op een aantal wijnboerderijen. Onze tip? Een overnachting in Demir Kapija, een plaatsje met de oudste wijnmakerij van de Balkan.

One-ways en de grens over vanuit Noord-Macedonië

Vanuit Noord-Macedonië heeft u de optie om uw rondreis te beginnen met uw huurauto. Het oversteken van de grens is hier ook mogelijk, hierbij zijn de volgende punten van belang:

  • Na het voltooien van uw boeking dient u contact op te nemen met de lokale verhuurder. De contactgegevens van de verhuurder staan op uw toegestuurde voucher.
  • Het is verplicht om een WA-verzekering (TPI) voor de landen buiten Noord-Macedonië af te sluiten wanneer u de grens oversteekt. De kosten voor deze vereiste verzekering bedragen €35,40, inclusief btw, en dienen ter plaatse te worden betaald.
  • Pechhulp of een vervangende auto aanvragen is buiten Noord-Macedonië niet mogelijk.

Wilt u de auto op een andere plek inleveren van waar u bent gestart? Dit is op aanvraag en beschikbaar op specifieke locaties in Noord-Macedonië. Zo’n one-way verhuur moet worden aangevraagd op het moment van boeking bij de lokale verhuurder. De kosten hiervoor zijn € 59 inclusief btw, exclusief luchthavenbelasting en dienen ter plaatse te worden betaald.

Indien u van plan bent uw huurauto buiten Noord-Macedonië terug te brengen, kunt u op aanvraag gebruikmaken van een internationale one-way. Er zijn verschillende inleverlocaties beschikbaar, elk met specifieke kosten die ter plaatse in rekening worden gebracht. Voor uw (internationale) one-way dient u contact op te nemen met de lokale verhuurder.

Waarom een auto huren in Albanië en Noord-Macedonië?

√ Autohuur is inclusief ongelimiteerd aantal kilometers
√ De benodigde verzekeringen zijn inclusief
√ Flexibele annulerings- en wijzigingsvoorwaarden
√ U mag de grens oversteken naar bijvoorbeeld Kroatië.
√ U kunt via Alamo.nl voordelig uw eigen risico afkopen.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.