Logo Alamo.nl

Inloggen

Albanië en Macedonië: de onontdekte parels van Europa

De Zuid-Europese landen Albanië en Macedonië worden steeds populairder voor een autovakantie en wij snappen wel waarom! In Albanië en Macedonië vindt u bergen, zee, authentieke UNESCO-stadjes en heerlijk eten en de lokale bevolking is enorm gastvrij. Vanwege het bijzondere verleden van beide landen zijn hier vele interessante historische en culturele bezienswaardigheden. Onder invloed van de balkan- en mediterrane culturen zijn de geheel eigen talen en culturen van Albanië en Macedonië gevormd. Bovendien zijn beide landen over het algemeen weinig bereisd, zeer betaalbaar en uitermate geschikt voor een rondreis per huurauto.

Prachtig en ongerept Albanië

Bij aankomst op Tirana Airport haalt u de auto op bij de luchthaven of een downtown locatie en kunt u gelijk starten met uw rondreis door Albanië. Langs de kust vindt u mooie zandstranden en schitterende baaien, terwijl het binnenland ruig en ongerept is. Verspreid door het land liggen diverse authentieke dorpjes en Romeinse ruïnes, zoals de Albanese Alpen. In Tirana, de hoofdstad van Albanië kunt u heerlijk struinen over de boulevard en de tweede stad van Albanië, Dürres, is een prachtige havenstad aan de Adriatische Zee. Wist u trouwens dat de historische binnensteden van Gjirokastër en Berat op de werelderfgoedlijst van Unesco staan? De Grieks-Romeinse opgravingen bij Butrint stonden hier al eerder op vermeld. Breng ook een bezoek aan een van de veertien natuurgebieden en de Blue Eye; een enorme bron met helderblauw water.

Historisch en natuurrijk Macedonië

Via het schitterende meer van Ohrid, dat op de grens ligt, reist u gemakkelijk vanuit Albanië naar Macedonië. Macedonië is een land vol historie, folklore en natuur. Outdoorliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres, want in de bergen en bij meren van Ohrid, Prespa en Dojran kunt u goed hiken, zwemmen en fietsen. De hoofdstad van Macedonië is Skopje, absoluut een bezoekje waard! Daarnaast beschikt Macedonië over heerlijke wijnen, zo kunt u zelfs verblijven op een aantal wijnboerderijen. Onze tip? Een overnachting in Demir Kapija, een plaatsje met de oudste wijnmakerij van de Balkan.

Waarom een auto huren in Albanië en Macedonië?

√ Autohuur is inclusief ongelimiteerd aantal kilometers
√ De benodigde verzekeringen zijn inclusief
√ Flexibele annulerings- en wijzigingsvoorwaarden
√ U mag de grens oversteken naar bijvoorbeeld Kroatië.
√ U kunt via Alamo.nl voordelig uw eigen risico afkopen.

  • Meld u aan voor de nieuwsbrief! Ontvang € 10,- korting op uw huurauto via Alamo.nl en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.
  •