Logo Alamo.nl

Inloggen

Tips voor cityhoppen in Portugal

De lente is al in volle gang, het perfecte seizoen om te gaan cityhoppen in Portugal. Alhoewel het in Nederland nog erg fris kan zijn, stijgt de temperatuur in Portugal al tot aangename hoogtes. Geniet van het zonnetje en bezoek naast de bekende steden van Portugal, ook hun alternatieve kleinere zusjes. Aangezien de steden allemaal op de route liggen, zijn deze goed te combineren door gebruik te maken van een huurauto via Alamo.nl. Op de website onder aanbiedingen zijn de laatste kortingsacties te zien voor Portugal.

Bekende stad: Lissabon

Lissabon, ook wel ‘de witte stad’ genoemd, is de hoofdstad van Portugal en tevens de grootste stad van het land. De straten van Lissabon zijn bochtig en smal, de gebouwen zijn schilderachtig mooi en de pleinen, fonteinen en winkelavenues zijn uitgestrekt en breed. Ook in de omgeving van Lissabon zijn er veel bezienswaardigheden te zien. Zoals het sprookjesachtige Sintra met vele paleizen en parken, diverse stranden, surfspots en mooie badplaatsen. Met uw huurauto van Alamo.nl kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan al deze prachtige plekken.

Bekende stad: Porto

Porto heeft alles in huis wat u van een sfeervolle stad mag verwachten; historische plekken, gezellige barretjes en restaurants, kleurrijke gebouwen, portproeverijen en vriendelijke mensen. Deze authentieke havenstad ligt aan de oevers van de rivier de Douro en in de buurt zijn diverse stranden te vinden. Uw huurauto via Alamo.nl kunt u ophalen op verschillende plaatsen bij de airports of in de stad. U zult zien dat het niet voor niets is dat Porto op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Alternatieve stad: Coimbra

Hoewel Coimbra tussen Lissabon en Porto in ligt en deze stad in de middeleeuwen de hoofdstad van Portugal was, is de stad daarna naar de achtergrond verdwenen. Zonde, want Coimbra is een geweldige universiteitsstad met veel mooie bezienswaardigheden, waaronder de universiteit zelf. Deze staat sinds kort op de UNESCO Werelderfgoedlijst en biedt een uitzicht over de stad met zijn vele mooie kathedralen en kloosters. Met de huurauto van Alamo.nl kunt u op weg van Porto naar Lissabon, of andersom, een stop maken bij deze prachtige stad.

Alternatieve stad: Évora

Voor het pure Portugal moet u een bezoek brengen aan Évora. Zowel de Romeinen en de Visgoten, als de Moren, zijn hier aan de macht geweest en hebben veel moois achtergelaten. Deze stad biedt naast veel geschiedenis en mooie architectonische gebouwen, ook fijne shopmogelijkheden en een levendig centrum met leuke barretjes en restaurantjes. Évora ligt bij Lissabon, maar dan meer landinwaarts. Uw huurauto van Alamo.nl brengt u snel en veilig naar deze leuke stad. Cityhoppen in Portugal wordt hierdoor wel heel gemakkelijk!

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.