Logo Alamo.nl

Inloggen

Ontdek outdoor paradijs Whistler in Canada

Staat Canada hoog op uw lijst? Dan mag u de plaats Whistler niet vergeten een bezoek te brengen! Dit bijzondere stadje staat namelijk bekend als één van de bekendste skigebieden van Noord-Amerika. Velen zullen de plaats ook kennen door de Olympische Spelen die in 2010 hebben plaatsgevonden.

Sea to sky highway

In het westen van Canada ligt op twee uur rijden van Vancouver, het stadje Whistler. De 120 kilometer lange route van Vancouver naar Whistler staat ook wel bekend als de ‘Sea to sky highway’ vanwege de schilderachtige weg. Deze lange weg gaat nog door tot Lillooet, een dorpje gelegen in Brits Columbia. De route brengt u langs talloze highlights die een tussenstop waard zijn. Voorbeelden hiervan zijn Cypress Mountain Lookout, Porteay Cove, Shannon Falls en Alice Lake. Zo is Cypress Mountain Lookout de perfecte tussenstop om even van het mooie uitzicht te genieten! 

Whistler Village

Whistler bestaat uit meerdere wijken, waaronder Whistler Village. Deze wijk is ideaal om te verblijven vanwege de vele winkels en restaurants. Bent u een sushi liefhebber? Dan is Sushi Village zeker aan te bevelen! Als u geluk hebt, zit u naast het raam waar u de gezellige binnenstad inkijkt. Houd er rekening mee met dat Whistler Village autovrij is. Gelukkig is de stad zo gebouwd, dat de hotels rondom het centrum gevestigd zijn en het daar uiteraard mogelijk is om uw huurauto te parkeren. Velen kennen de plaats Whistler door de Olympische Spelen die in hier 2010 hebben plaatsgevonden. Dit is nog overal terug te vinden, zoals het bekende logo dat midden in het centrum staat. 

Whistler autoreis

Wat te doen in Whistler?

Meer dan twee miljoen mensen bezoeken Whistler jaarlijks om te skiën en snowboarden in de winter en om te wandelen en mountainbiken gedurende de zomer. Het plaatsje is al meerdere malen bekroond door vele wintersport magazines als één van de topbestemmingen van Noord-Amerika. Behalve de winteractiviteiten valt er nog veel meer te beleven en kunt u er ook goed relaxen! Zo zijn er genoeg winkels, horecagelegenheden, kunstgalerijen en diverse spa’s. Italiaans, Indiaas of een Ierse pub, Whistler heeft het allemaal! Of u nu met uw partner, het gezin of met vrienden op vakantie bent, er zijn genoeg opties voor iedereen.

Hét skigebied van Noord-Amerika

Als u van skiën houdt, dan kunt u via de peak-to-peak gondola de ‘Blackcomb Mountain’ op. Dit is in één woord een fantastische ervaring. Alleen het zitten in de gondola is al een beleving op zich. Deze gondelbaan staat bekend als de hoogste en langste niet onderbroken gondelbaan ter wereld. Ook is er sprake van een sea-to-sky gondola tussen Brittania Beach en Squamish. Deze gondola is echter in de winter gesloten, maar indien u toch graag van het hoge uitzicht wil genieten beschikt Whistler ook over een 130 meter hoge hangbrug., welke het gehele jaar geopend is. Wist u dat u bij Alamo.nl al voor 7,5 USD/CAD per dag een wintersportpakket kunt bijboeken? Het pakket bestaat uit een block heater, ijskrabber en een skidrager. De skidrager is geschikt voor twee paar ski’s of twee paar snowboards.

Whistler autoreis
Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.