Logo Alamo.nl

Inloggen

The best of the west van Amerika

Als u een rondreis gaat maken door het westen van Amerika, zijn er een aantal steden, staten en bezienswaardigheden, waaronder een heleboel nationale parken, die u absoluut niet mag missen. Twijfelt u nog over de route? Wij helpen u graag op weg met onze routesuggestie. Deze route brengt u door vier verschillende staten, Nevada, Utah, Arizona en Californië, en langs zes indrukwekkende nationale parken. U start in San Francisco (Californië) en eindigt in Los Angeles (Californië).

Alamo.nl tip

Daarnaast is het handig om te weten dat als uw met de auto een rondreis maakt door het westen van Amerika, elk national park een entreeprijs vraagt van ongeveer 35 dollar per auto. Met de American The Beautiful voordeel parkenpas kunt u meerdere nationale parken voordelig bezoeken. U betaald eenmalig 80 Dollar, wat u een heleboel geld kunt schelen.

Start in San Francisco, Californië

De reis begint in de bruisende stad San Francisco. Er gaan directe vluchten vanaf Schiphol Airport richting San Francisco. Binnen elf uur vliegt u naar het zonnige Californië. Als u aankomt op de luchthaven van San Francisco kunt u gelijk de huurauto ophalen bij de verhuurlocatie op de luchthaven en kan uw rondreis door het westen van Amerika beginnen. San Francisco staat bekend om de Golden Gate bridge, de kabeltrams en de golvende en steile straatjes. San Francisco is de perfecte start van uw vakantie!

rijden in San Francisco met een huurauto

San Francisco – Yosemite National Park

Als u San Francisco heeft bezocht rijdt u in ongeveer vier uur richting Yosemite National Park, ongeveer 305 km vanaf San Francisco. Een prachtig park dat bestaat uit bergen, gletsjers, watervallen en meren, bossen en de grootste sequoiabomen. Het park is geschikt om te wandelen, zoals de Mist Trail van ongeveer 5 km naar een prachtig uitzicht. Daarnaast zijn de hoogtepunten de Tioga Road en de uitzichten over de vallei vanaf het Glacier Point. Vergeet ook niet de Tunnel View, die een indrukwekkend uitzicht biedt op de rotsformaties El Capitan en Half Dome.

Yosemite National Park – Las Vegas

Op 250 km rijdt u in drie uur richting het feestende Las Vegas. Een levendige stad die u moet bezoeken wanneer u in het westen van Amerika bent. Las Vegas ligt in de staat Nevada en heeft veel te bieden op het gebied van gokken en entertainment. De strip ligt vol grote hotels, casino’s, theaters en attractieparken. In de avond geeft de strip enorm veel licht! Het leuke aan Las Vegas is dat u met uw huurauto overal gratis door de stad kan parkeren. 

Yosemite National Park met een huurauto

Las Vegas – Zion National Park

Het Zion National Park ligt op 250 km rijden in de staat Utah en het kost ongeveer drie uur om er te komen vanuit Las Vegas. Het national park bestaat uit een grote kloof en de Virgin-rivier. Het park heeft een kleurrijke combinatie door het groen langs de rivier en de rode rotsen. U kunt het national park inrijden met de auto en ongeveer 10 km rijden over een kronkelende weg. Ook heeft het park verschillende wandelroutes met prachtige uitzichtpunten.

Zion National Park – Bryce Canyon National Park

Als u in het westen van Amerika bent, mag de Bryce Canyon in Utah niet worden overgeslagen. Het park ligt vanaf Zion National Park op maar 140 km. De Bryce Canyon is de meeste kleurrijke canyon van Amerika met prachtige torens en erosie gevormde muren. U kunt ook hier het park inrijden met de huurauto over een 29 km doodlopende weg. Om uw bezoek bijzonderder te maken, kunt u stoppen en een wandeling maken over de kloofbodem.

Bryce Canyon National Park – Monument Valley National Park

Rijd vanuit Bryce Canyon National Park richting Monument Valley dat op 440 km afstand ligt in Utah. Een verlaten woestijn die af en toe onderbroken wordt door prachtige grote zandsteenformaties en bergen. U moet absoluut het plaatsje Page bezoeken dat bezit over een natuurwonder. Hier bevinden zich Lake Powell, Rainbow Bridge, Horseshoe en de Antelope Canyon. Let op! Sommige bezienswaardigheden kunt u alleen met een toer bezoeken vanuit Page.

Monument Valley met een huurauto

Monument Valley –  Grand Canyon National Park

Vanuit Monument Valley rijdt u zo’n 210 km richting de wereldbekende Grand Canyon in Arizona. Deze enorme kloof die miljoen jaren geleden is uitgesleten door de rivier van Colorado biedt een indrukwekkend uitzicht en een prachtige route om doorheen te rijen. Mocht u willen afdalen richting de bodem, dan moet u rekening houden met een zware tocht verdeeld over twee hele dagen. De South Rim van de Grand Canyon is het hele jaar open en de perfecte plaats om over de Grand Canyon te bekijken tijdens de zonsondergang.

Grand Canyon National Park – Joshua Tree National Park

Vanaf de Grand Canyon rijdt u zo’n 430 km richting het Joshua Tree National Park in Californië. Hier rijdt u ongeveer vijf uur over. Dit park bestaat uit allerlei grappige en bijzonder gevormde bomen, ook wel de Joshua Trees genoemd. Daarnaast bestaat het park uit een uitgestrekte woestijn met rotsformaties, waarvan de Skull Rocks en de Jumbo Rocks het bekendste zijn.

Joshua Tree National Park – Los Angeles

Los Angeles is de bekende stad in Californië met het wereldberoemde Hollywood logo. Vanaf het Joshua Tree National Park is het ruim 200 km richting Los Angeles. In deze stad kunt u genieten van ontspaning op het strand of op zoek juist naar spanning in één van de waanzinnige pretparken van Univeral Studios of Disney Resort. Los Angeles is de plek waar u moet zijn geweest tijdens u reis door het westen van Amerika.

One-way mogelijkheden bij Alamo.nl

De reis eindigt in Los Angeles waar u de huurauto op de luchthaven van Los Angeles inlevert en een directe vlucht kunt terugnemen naar Schiphol Airport. Tijdens deze reis maakt u een one-way waar u de huurauto ophaalt van het vliegveld in San Francisco en weer inlevert op het vliegveld van Los Angeles. Het mooie van deze route door het westen van Amerika is, dat u geen drop-off kosten betaald voor deze one-way!

Bezoek Hollywood met een huurauto
Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.