Logo Alamo.nl

Inloggen

Auto huren Bonaire

Bonaire, een prachtig eiland midden in de Caribische Zee, met het hele jaar door zongarantie. Het is dan ook een favoriete vakantiebestemming onder de Nederlander. Veel toeristen komen naar Bonaire voor de relaxte sfeer, de rust en de aangename temperatuur. Ook staat Bonaire bekend om de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Een auto huren op Bonaire is bijna een gegeven, omdat het u veel vrijheid geeft, u zit niet vast aan het boeken van dagtrips en u kunt veel meer van het eiland zien. Samen met Aruba en Curaçao, vormt Bonaire de ABC-eilanden.

Een auto huren op Bonaire

Bonaire staat bekend als een van de veiligste eilanden in het Caribisch gebied, wat het de ideale bestemming maakt voor een vakantie met kinderen. Daarnaast is er ook voldoende vertier voor onze jonge wereldreizigers. Bovendien is het makkelijk om met een huurauto het eiland te verkennen. Net als in Nederland rijden ze op Bonaire aan de rechterkant van de weg. Goed om te weten is dat autorijden op het eiland er iets relaxter aan toe gaat dan in Nederland. Sommige tussendoorwegen zijn namelijk onverhard, wat vraagt om een rustiger rijtempo. Alle belangrijkste wegen zijn uiteraard wel verhard.

Ontdek het mooie Bonaire

Of u nou aan de koude regenachtige herfst in Nederland wilt ontsnappen of deze zomer lekker wilt genieten in de Caribische zon. Bonaire is de ideale bestemming voor u. In tegenstelling tot Aruba en Curaçao is Bonaire een stuk rustiger en daardoor ook minder toeristisch. Houdt u van ongerepte natuur, een prachtige onderwaterwereld en kiezelstranden? Dan is Bonaire hét eiland voor u. Bovendien bestaat Bonaire voor maar liefst een vijfde deel uit natuur, wat het een echte aanrader maakt voor natuurliefhebbers. Het Washington Slagbaai nationaal park, Lac Cai en het Goto meer zijn dan ook echte must-sees. Wanneer u een auto huurt op Bonaire heeft u zelf de flexibiliteit om te bepalen hoelang u ergens wilt blijven, hoe u wilt rijden en wanneer u deze highlights wilt bezoeken.

Type huurauto’s op Bonaire

Een vakantie op Bonaire is niet compleet zonder een bezoek aan het Washington Slagbaai nationaal park. Het nationale park is gelegen in het Noorden van Bonaire en ligt op 30 minuten rijden vanaf de hoofdstad Kralendijk. In het park zijn de meeste wegen onverhard en een 4×4 huurauto wordt daarom aangeraden. Neem een kijkje op de officiële website van het nationale park voor recente informatie, openingstijden en toegangsbewijzen.

Veel mensen reizen af naar Bonaire voor de mooie onderwaterwereld en het gemak waarmee je op het eiland kunt duiken. “Een pick-up huurauto is bijna een essentieel onderdeel van een duikvakantie op Bonaire”, vertelde onze collega Rianne, die zelf een fervent duiker is. Ook gaf ze de volgende redenen als voordeel voor het huren van een pick-up:

“Met een huurauto ben je heel flexibel om te bepalen waar en wanneer je wilt duiken. ’s Ochtends rijd je langs de duikwinkel en leg je twee gevulde duikflessen achter in de pick-up. Vervolgens rijd je langs de westkust van Bonaire naar jouw favoriete duikplek, gebruik je de klep van de pick-up als tafeltje voor het opbouwen van je setje en loop je vervolgens zo het water in. Na afloop van de duiken kunnen de natte spullen gewoon achterin, drogen ze zelfs al op door de zon en wind en zo blijft de auto fris en schoon. Kortom, een auto huren op Bonaire bied je alleen maar voordelen.”

Voordelen van Alamo.nl

  • Alle huurauto’s op Bonaire hebben airconditioning
  • Een auto huren op Bonaire is altijd inclusief ongelimiteerde kilometers,
  • de benodigde verzekeringen en lokale belastingen
  • U kunt voordelig het eigen risico afkopen op Bonaire
  • De huurauto wordt grondig schoongemaakt, met in acht neming van de high-standard hygiënemaatregelen van Alamo
  • In Bonaire mag u met een Nederlands rijbewijs de weg op
  • Er gelden flexibele annulerings- en wijzigingsvoorwaarden
Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.