Logo Alamo.nl

Inloggen

De bangmakende hoge bomen van Californië

Mocht u het westen van Amerika aandoen tijdens een rondreis met de auto door Amerika, dan moet u zeker ook richting het noorden van Californië rijden om het bijzondere Redwood national park te bezoeken. Het park domineert met haar bangmakende hoge bomen het noorden van de staat en zorgt voor veel leuke, maar bovenal prachtige foto’s. Redwood is goed te bereiken vanaf een aantal steden in Californië. Vanaf Sacramento is het zo’n 470 km rijden en vanaf San Francisco ongeveer 510 km. De weg ernaartoe in de schitterende omgeving is een bezienswaardigheid op zich.

De hoogste bomen van de wereld

In 1980 is het park door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Het park is opgericht in 1968 en vormt samen met de drie andere staatsparken: Del Norte Coast Redwoods State Park, Jedediah Smith Redwoods State Park en Prairie Creek Redwoods State Park, één geheel. De vier parken hebben een totale oppervlakte van ongeveer 540 km2. De meeste bezoekers komen naar het Redwood national park voor de bossen met indrukwekkende kustmammoetbomen en reuzensequoia’s. Dit zijn de hoogste bomen op aarde. Wist u dat de oude bomen in het park ruim boven de 100 meter hoog zijn? De hoogste boom die ooit werd gemeten in het park is maar liefst 115,6 meter hoog en kreeg de naam Hyperion. Op de tweede plek staat de boom Helios met 114,7 meter en op de derde plek de boom Icarus met 113,1 meter. Daarnaast kunnen de bomen een leeftijd tussen de 500 en 700 jaar bereiken.

Redwood National Park met een huurauto

Bezienswaardigheden in Redwood National Park

De echte wandelliefhebbers kunnen kiezen voor de Coastal Trail. Dit is een wandelpad langs de volledige kust van Californië en dus ook door het Redwood National park, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Een makkelijkere wandelroute is de Lady Bird Johnson Grove Nature Trail, dit is een route van ongeveer 2km door het park. Goed te doen voor gezinnen met kinderen. Rijd daarnaast naar Klamath River Overlook, het uitkijkpunt over de Klamath rivier en het park. De tip: ga heel vroeg bij zonsopgang of bij zonsondergang.

Ontdek Amerika

Als u door het park wandelt, voelt u zich heel klein op de wereld. Al met al is er genoeg te doen in en rondom de omgeving van het national park Redwood. Het bezoek aan het park past perfect bij een rondreis door het westen van Amerika. Na het bezoek kunt u gemakkelijk doorrijden naar de staat Nevada of Oregon of natuurlijk richting het zuiden van Californië. 

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.