Logo Alamo.nl

Inloggen

Wat u nog meer moet weten

Als u eenmaal op weg bent met een huurauto, wijzen de meeste dingen zich vanzelf. In sommige landen kunnen echter andere gewoontes of regels gelden dan u gewend bent. Als u met een huurauto onderweg bent, is het toch net even anders dan met uw eigen auto. Door onze jarenlange ervaring met het boeken van huurauto’s en ook met het zelf huren van een auto zijn er talloze tips die we u kunnen mee geven.

Parkeren in de stad

De kosten voor het parkeren in grote steden kunnen vaak hoog oplopen. Begint of eindigt u uw reis in bijvoorbeeld San Francisco? Dan kunt  u overwegen uw huurauto in de stad in te leveren of op te halen. U bespaart dan niet alleen op de huurkosten, maar ook op de parkeerkosten.

Tolwegen

Het gebruik van tolwegen is soms onvermijdelijk. Met name in de Verenigde Staten kan het handig zijn om de “Fast Lanes” te gebruiken.

De grens over

Soms veranderen uw reisplannen terwijl u onderweg bent. Zo kan het zijn dat u besluit om toch de grens over te gaan, ook al had u dat niet gepland. In de meeste gevallen is dat geen probleem. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de locatie of met onze klantenservice.

Boetes

Helaas komt het ook in het buitenland wel eens voor dat u bijvoorbeeld een parkeerboete krijgt of een (snelheids)overtreding begaat. In de meeste gevallen wordt het bedrag van de boete van uw creditcard afgeschreven. Via onze klantenservice kunt u altijd een kopie van de boete opvragen.

Pech onderweg

Op de huurovereenkomst staat het telefoonnummer vermeld dat u kunt bellen als u pech heeft met uw huurauto. Ook bij bijvoorbeeld een lekke band is het goed om contact op te nemen met de nooddienst van de verhuurder, ook al kunt u deze zelf laten maken. Uiteraard is het belangrijk dat u alle bonnetjes bewaart.

Wat te doen bij een ongeluk

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als u betrokken bent bij een ongeluk is het raadzaam om altijd de politie in te schakelen en te vragen om een (schade) rapport. Ook raden wij u aan om te overleggen met de verhuurlocatie. Mocht u niet verder kunnen rijden dan wordt in overleg met de verhuurlocatie voor vervangend vervoer gezorgd.

Bij thuiskomst

Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Of dat er een bedrag van uw creditcard is afgeschreven dat u niet kunt thuisbrengen. Neemt u dan binnen 6 weken na thuiskomst contact met ons op. Wij stellen alles in het werk om uw vraag of klacht zo snel mogelijk te behandelen.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.