Logo Alamo.nl

Inloggen

Een roadtrip door Florida

Florida, ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd, is veelzijdig. Enerzijds biedt deze zonnige staat veel natuur en anderzijds indrukwekkende bezienswaardigheden. Genoeg te doen en tevens meer dan geschikt om per auto te verkennen! De roadtrip begint op Miami Airport, een van de vele vliegvelden van Florida.

Everglades National Park

Op slechts driekwartier rijden vanaf het vliegveld vindt u Everglades National Park. Ideaal dus om uw autoreis mee te beginnen. Uiteraard kunt u beslissen eerst in Miami te overnachten om vervolgens door te rijden naar het park. Wij hebben diverse verhuurlocaties in Miami, waaronder Miami South beach en Miami North beach. De Everglades een van de grootste nationale parken in Amerika en u kunt hier daarom gemakkelijk een hele dag vertoeven. Deze subtropische wildernis is veelbelovend en heeft mangrovebomen, moeras- en watergebieden en niet te vergeten de welbekende alligators en krokodillen.

Florida’s westkust

Hierna vervolgt u uw weg in de richting van Old Naples, aan de westkust van Florida. Florida’s westkust bestaat uit kilometerslange relaxte en hagelwitte zandstranden. Old Naples staat bekend om zijn charmante combinatie tussen oude strandhuisjes en gigantische herenhuizen. De sfeer is warm, gezellig en luxe en het stadje is omgeven met palmbomen! Vanuit Old Naples rijdt u naar St. Petersburg wat zo’n 2,5 uur rijden is. Bent u een kunstliefhebber? Dan is een bezoek aan het Dalí museum niet weg te denken!

St. Augustine

U verlaat de westkust en rijdt vanuit St. Petersburg in de richting van Ocala, waar u een nacht kunt verblijven. De volgende dag vervolgt u uw route naar St. Augustine, een prachtig authentiek stadje. Zo is er een fort te bezichtigen, ‘Castillo de San Marcos’. Dit fort is het oudste en grootste fort in de Verenigde Staten en daarom ook een bezoek waard.

Zuidwaarts langs de Oostkust

Vervolgens rijdt u zuidwaarts langs de oostkust van Florida om vervolgens een tussenstop te maken in Daytona Beach. Deze badplaats beschikt niet alleen over een strand met een geweldige pier waar geshopt en gegeten kan worden, maar ook over Daytona International Speedway waar autoraces gehouden worden en the Museum of Arts and Sciences.

Pretpark plezier in Orlando

Vanuit Daytona Beach rijdt u nog zuidelijker en stopt u in Orlando, de pretparkhoofdstad van de wereld. Zo heeft Orlando Universal Studios, Disneyland Resort, The Wizarding World of Harry Potter te bieden, maar ook SeaWorld en het Kennedy Space Center. Er is voldoende te doen, voor jong en oud.

De laatste dagen van de reis

U kunt ervoor kiezen om de laatste paar dagen van uw reis door te brengen op het welbekende Miami Beach. Ook hier is veel te doen, denk aan het Art Deco Historic District. Vanuit Orlando is het ongeveer 3,5 uur rijden naar Miami International Airport. Heeft u nog meer tijd? Bezoek dan de schitterende Florida Keys! Wij kunnen ook begrijpen dat u de huurauto liever op een andere locatie wilt inleveren. Binnen Florida kan dat kosteloos! Wanneer u een one-way wilt maken buiten Florida, worden daarvoor drop-off kosten berekend. De hoogte van de drop-off kunt u zien tijdens het boekingsproces. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.