Logo Alamo.nl

Inloggen

Ontdek Midden-Amerika per huurauto

Van het tropische regenwoud tot parelwitte stranden en van indrukwekkende vulkanen tot bruisende steden, Midden-Amerika biedt het u allemaal. Natuurliefhebbers zijn in hun element in Costa Rica, want de flora en fauna is hier fenomenaal. Buurlanden Panama en Nicaragua staan ook bekend om de prachtige natuur en zijn uitstekend te combineren met Costa Rica. Kortom, een reis door Midden-Amerika per huurauto is een uitstekend idee voor een afwisselende vakantie.

Welkom in Nicaragua!

Na aankomst op de luchthaven van Nicaragua, haalt u gelijk de huurauto van Alamo.nl op. Onze tip? Huur een SUV of 4WD vanwege het diverse (natuur)landschap. Na een nacht in Managua begint uw rondreis door Midden-Amerika per huurauto. Rijd eerst naar Granada, de oudste stad van Nicaragua. Verken de stad en bewonder de koloniale gebouwen en kerken die deze stad rijk zijn. De volgende stop is Isla de Ometepe. Uw auto laat u een paar dagen achter bij de haven van San Jorge, voordat u de oversteek per boot maakt. Het eiland is door UNESCO uitgeroepen door beschermd natuurgebied en dat is niet voor niets. U kunt hier namelijk tal van activiteiten ondernemen. Beklim bijvoorbeeld de vulkanen Concepción of Maderas, met als beloning spectaculaire uitzichten. Blijft u liever met beide benen op de grond? Ga hiken in het natuurreservaat Chaco Verde en spot alle wilde dieren zoals apen, slangen en vogels.

Gemakkelijk de grens over met de Inter-Countries Service

Reis na Isla de Ometepe door naar Costa Rica. Met onze Inter-Countries Service, levert u de auto in bij de verhuurlocatie Peñas Blancas in Nicaragua. Vervolgens steekt u lopend (ca. 700 meter) de grens over naar de verhuurlocatie Peñas Blancas in Costa Rica. Hier staat dan een nieuwe huurauto voor u klaar. Hierdoor is een auto huren in deze regio een goede optie om verschillende landen met elkaar combineren.

Geniet van de natuur in Costa Rica

De eerste stop in Costa Rica is het vulkanische nationale park Rincón de la Vieja. Rondom deze (actieve) vulkaan vindt u diverse watervallen, warmwaterbronnen, modderpoelen en meer. Verken de omgeving te voet, te paard of per zipline en ga op zoek naar slingerapen. In 2,5 uur rijdt u vervolgens door naar het nevelwoud van Monteverde National Park. Maak een wandeling en geniet van de zeldzame flora en fauna in deze mystieke omgeving. Reis na een paar dagen in vier uur tijd richting de Arenal-vulkaan. Door de luchtvochtigheid en hoogte ziet u hier weer een heel ander landschap. Ga op ontdekking met een gids door de unieke omgeving. Of loop over de hangbruggen door het regenwoud, er valt hier genoeg te beleven. De volgende overnachting is bij het Manuel Antonio National Park. Hier vindt u witte stranden, een bijzondere onderwaterwereld en een tropisch regenwoud. Hier kunt u tal van apen, luiaarden, vogels en leguanen zien. Verblijf hier een paar dagen voordat u naar de hoofdstad San José reist, waar u de huurauto van Alamo.nl weer inlevert.

Tips voor uw reis door Midden-Amerika per huurauto

Heeft u langer de tijd? Bezoek dan bijvoorbeeld ook Tamarindo of Sámara aan de Noordwestkust van Costa Rica. Deze gezellige plaatsen staan bekend om de heerlijke stranden en lokale (vis)restaurants. Of combineer uw vakantie Costa Rica met het veelzijdige Panama. Bewonder het indrukwekkende Panama-kanaal en ga naar het gezellige Panama City. Breng een bezoek aan een indianenstam en reis vervolgens door naar een van de schitterende stranden. Met uw huurauto van Alamo.nl zijn in ieder geval alle kilometers en benodigde verzekeringen inbegrepen. Wilt u meer weten over een vakantie door Midden-Amerika per huurauto? Neem dan contact op met onze customer service, zij helpen u graag op weg. 

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.