Logo Alamo.nl

Inloggen

Top 5 bestemmingen met winterzon

De wintermaanden voelen vaak als sombere, koude maanden en dan kan je niet wachten tot het zonnetje weer gaat schijnen. Maar in plaats van wachten tot de lente gaat beginnen kan je de winterzon ook gewoon opzoeken! Wij hebben een top 5 gemaakt voor bestemmingen met een heerlijke winterzon waar het in de winter heerlijk vertoeven is. 

#5 La Palma

Uitzicht in La Palma

Op het eiland La Palma vind je nog veel authentieke Canarische elementen en Spaanse sfeer. In tegenstelling tot de andere Canarische eilanden vind je hier minder massatoerisme, omdat er geen parelwitte stranden te vinden zijn. Hierdoor vind je er weinig grote hotels en meer ecotoerisme. De groene, onaangetaste natuur op het eiland is beeldschoon en een uitstekende plek voor wandelaars. Ook zijn de temperaturen op La Palma wat koeler dan de andere eilanden. In het voorjaar kan je rekenen op gemiddeld 17 graden.

#4 Faro, Portugal

Kleurrijke bouwwerken in Faro

De stad Faro in het zuidelijke Algarve is in het voorjaar al een heerlijke winterzon bestemming. De temperatuur in maart schommelt tussen de 16 en 22 graden, ideaal voor een actievere vakantie in de prachtige natuur. Hoewel het zeewater nog te koud is, laat het weer wel toe om te fietsen en te wandelen in het beschermde natuurgebied Parque Naturel de Ria Formosa. Faro is gezegend met prachtig historische bouwwerken en een paar indrukwekkende kerken, zoals de São Pedro kerk in het oude centrum. Sluit je dag af met een glaasje port op het terras, genietend van de eerste zonnestralen.

#3 Malaga, Spanje

Uitzicht Malaga

De Zuid-Spaanse kust is juist in het voorjaar de ideale vakantiebestemming. Met een gemiddelde temperatuur overdag van 19 graden in maart kan je op je gemak door Andalusië trekken en genieten van het natuurlijk schoon. Woon een sherryproeverij bij in Jerez de la Fronteira en bewonder de Picasso’s in het gelijknamige museum in Malaga. Bezoek Ronda als een van de oudste steden van Spanje en kom tot rust in de botanische tuinen van La Concepción. Malaga is een prima uitvalsbasis voor een roadtrip door Zuid-Spanje, met tal van restaurantjes, terrasjes en hotels.

#2 Curaçao

Kleurrijk curacao

Het Caribische eiland Curaçao is het hele jaar door tropisch warm, al is een vakantie in de wintermaanden het meest aan te raden. Met temperaturen van 30 graden, weinig regen en een Caribische wind kan je het druilerige Nederland even helemaal vergeten. Omdat de maanden december en januari hoogseizoen zijn voor het eiland, is het slim om voor de maand februari of maart te kiezen. Met de ramen naar beneden en een zonnig muziekje op de radio, toer je het hele eiland door met een van onze huurauto’s.

#1 Florida

De zonnige Keys

Florida is dé plek voor Amerikanen om te overwinteren, maar ook onder de Europeanen wordt de Amerikaanse staat steeds populairder. De afwisseling van grote steden als Miami en Orlando met de subtropische wildernis van het Everglades National Park zorgt dat je er zat kan ondernemen. Maar de echte zonaanbidders komen natuurlijk voor de witte stranden van de Keys, de eilandengroep in het zuiden van Florida of de Golfkust in het westen van Florida. Tip: kies voor een mooie cabrio om je roadtrip nog leuker te maken!

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.