Logo Alamo.nl

Inloggen

Deze 5 natuurparken in Californië mag je niet missen

De Amerikaanse staat Californië heeft zijn wereldwijde bekendheid natuurlijk te danken aan Hollywood en home of the stars Los Angeles. Maar Californië is tien keer zo groot als Nederland en heeft nog veel meer te bieden. Zo heeft de Golden State prachtige stranden en de Nationale Parken behoren tot de meest indrukwekkende parken van de wereld.

Californië kent meer dan honderd State Parks en National Parks, variërend van verreikende woestijnlandschappen tot hoge bergen en dichte, groene bossen. Hoe kies je nu wat je graag wilt zien tijdens je reis? Goed nieuws, je kunt bijna niet fout kiezen, want ze zijn stuk voor stuk mooi. Maar wij helpen je op weg met een mooie top 5!

#5 Sequoia National Park & Kings Canyon

Deze twee aangrenzende parken kennen ’s werelds grootste bomen. Deze mammoetbomen (ook wel sequoia’s genoemd) worden duizenden jaren oud en lijken eindeloos lang als je door het park wandelt. Met lengtes van 100 meter en diktes van tientallen meters voel je je even heel klein op de wereld. De trekpleister van het park is de General Sherman Tree in het Giant Forest, welke de eervolle titel draagt van allergrootste boom ter wereld.

sequoia

#4 Pfeiffer Big Sur State Park

Als je een roadtrip maakt langs de kustlijn van Californië is dit staatspark een goede toevoeging. De Highway 1 langs het park biedt schitterende uitzichten over de oceaan. Een tip is om de route van San Francisco naar Los Angeles te rijden in plaats van andersom. Dit omdat je zuidwaarts op de juiste weghelft zit om vaak te kunnen stoppen bij de uitkijkpunten. Delen van deze highway zijn regelmatig gesloten door loszittende of schuivende rotsen, dus check dit even voor je weggaat.

big-sur

#3 Death Valley National Park

Dit natuurgebied dankt zijn naam aan de extreme droogte en extreme hitte tijdens de zomers. Toch kent het park veel bijzondere flora en fauna ondanks zijn bizarre naam. Tips om te bezoeken zijn Dante’s view, een hoog gelegen uitkijkpunt met weids uitzicht van de omgeving en de Golden Canyon, met oranje-geel gekleurde rotsformaties. Door wandelroutes zoals de Golden Canyon Trail (3,2 km) kan je de prachtige kleurschakeringen van de rotsen goed zien.

death valley

Tip: Start je roadtrip in Las Vegas en combineer Death Valley National Park met het Sequoia National Park. Rijdt hierna door naar Los Angeles en San Diego of eindig je reis met een bezoek aan het Joshua Tree National Park. 

#2 Joshua Tree National Park

In het zuiden van Californië vindt je een adembenemend woestijnlandschap, vernoemd naar de bijzondere plant die er groeit: de Joshua Tree. Het park is een combinatie van de Colorado Desert in het oosten en de Mohave Desert in het westen. Door het gebrek aan water in het park wordt er niet aangeraden om lange wandeltochten te ondernemen, maar fietstochten en roadtrips met motor of auto bieden een mooie kijk in de bijzondere ecosystemen van dit park.

joshua tree

#1 Yosemite National Park

Dit park was het eerste wildernis park van Amerika en is tegenwoordig ook de bekendste. Gevormd in de laatste ijstijd, kent de vallei vele diepe kliffen, hoge bergen en enorme watervallen. Er zijn veel verschillende uitkijkpunten, waar je de meest indrukwekkende panorama’s van de omgeving ziet. Een droomlocatie voor elke (amateur-)fotograaf. Beroemde uitkijkpunten zijn de El Captain Meadow en de Wawona Road.

yosemite

Tip: Start je roadtrip in San Francisco en bezoek Yosemite National Park, gevolg door Sequoia National Park en Death Valley National Park. U kunt uw one way reis afsluiten in Las Vegas of naar de kust rijden en uw auto inleveren in Los Angeles of San Diego

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.