Logo Alamo.nl

Inloggen

Een roadtrip door het Italiaanse eiland Sardinië

Een vakantie doorbrengen op het Italiaanse eiland Sardinië is absoluut geen straf. Het eiland is naast Sicilië het grootste eiland van de Middellandse zee en heeft prachtige bezienswaardigheden.
Sardinië is 270 km lang en 150 km breed en is zeer geschikt om met een huurauto snel en gemakkelijk te verkennen.

Start in Alghero uw reis op Sardinië

De roadtrip start op de luchthaven van Alghero waar u binnen twee uur naar toe vliegt vanuit Nederland. De huurauto staat voor u klaar en de roadtrip kan beginnen. U rijdt vanaf Alghero ongeveer 46 km naar het kleurrijke stadje Bosa. Dit is een prachtig authentiek stadje dat al van verre afstand te zien is door de gekleurde huizen. Breng een bezoek aan het indrukwekkende kasteel Castello Malaspina. U moet er wat voor over hebben om op de heuvel te komen, maar het uitzicht is het meer dan waard!

Westkust route naar Oristano

Vanuit Bosa rijdt u 62 km richting het zuiden naar de stad Oristano. Deze prachtige route gaat langs de westkust van het eiland waarvan u zeker zult genieten. Oristano staat bekend als landbouwgebied waar veel graan en rijst wordt verbouwd. De stad is een grote trekpleister voor toeristen vanwege de mooie architectuur. De prachtige stranden van Torre Grande zijn niet ver weg en uitstekend om een dagje met de auto heen te rijden. Bewonder de onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken. 

Sardinië Cagliari

Hoofdstad Cagliari

U verlaat Oristano voor de hoofdstad Cagliari die op 94 km afstand ligt. Deze stad is net als Rome gebouwd op zeven heuvels. In de stad ziet u de originele stadsmuren, karakteristieke gebouwen en steile straatjes. In het centrum moet u zijn voor de winkels en het bruisende uitgaansleven. Trotseer de steile straatjes en ontdek het prachtige centrum van Cagliari. Er zijn genoeg bezienswaardigheden aanwezig!

Arbatax

Vanuit de hoofdstad rijdt u met de auto door naar het plaatsje Arbatax. Dit ligt 143 km richting het noorden van het eiland. Arbatax heeft een groot aanbod voor iedereen, zoals families met kinderen, strandaanbidders, natuurliefhebbers en sportievelingen. Daarnaast heeft de natuur veel te bieden met verschillende watervallen, grotten en een groot stuwmeer. Vlakbij ligt het plaatsje Tortoli met goede restaurantjes en leuke winkeltjes. Ideaal om met de huurauto vanuit Arbatax even naartoe te rijden.

De kloven van Cala Conone

Verlaat Arbatax voor het sprookjesachtige plaatsje Cala Gonone. Deze plaats staat bekend door het prachtige strand met azuurblauw water. Naast het strand zijn de liefhebbers voor natuur en hiken hier op de juiste plek. Gola di Gorropu heeft de diepste kloven van Europa die prachtig zijn om te bezichtigen. Op sommige plekken zijn de bergen maar liefst 300 meter hoog. Het is een flinke wandeling, maar het indrukwekkende uitzicht en de grote zwerfkeien maken dit een waardige stop tijdens uw roadtrip door Sardinië.

Cala Conone

Historische stad Olbia

Na de prachtige kloven van Cala Gonone rijdt u 70 km verder naar het noorden richting de grote stad Olbia. Een levendige en historische stad met monumentale kerken en archeologische schatten zijn zeker een kijkje waard. Plan een dagtrip naar het National Park Arcipelago Di La Maddalena. Het natuurpark bestaat uit zeven hoofdeilanden en meer dan 50 onbewoonde eilandjes. Een waar paradijs dat niet mag ontbreken tijdens uw vakantie in Sardinië. Rijdt met de auto naar het plaatsje Palau en neem de veerboot vanuit hier naar het eiland om het park te bezoeken. 

One-way mogelijkheden

Kies ervoor om uw huurauto in een andere plaats dan Alghero in te leveren. U maakt dan een zogeheten one-way. Het voordeel hiervan is dat u niet terug hoeft te rijden naar het startpunt van uw roadtrip. De drop-off kosten om uw auto op een andere plaats in te leveren in Sardinië bedragen 60 euro. Maak een keuze uit de huurlocaties Alghero, Olbia of Cagliari en geniet van alle vrijheid die het huren van een auto biedt. Heeft u nog niet genoeg gekregen van Italië? Voor of na uw bezoek aan Sardinië kunt u gemakkelijk doorvliegen naar de dichtbijgelegen steden Rome of Napels voor een leuke citytrip. 

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.