Logo Alamo.nl

Inloggen

Auto huren in de Great Lakes

Great Lakes verwijst naar de vijf grote meren bij de grens tussen Amerika en Canada. Wilt u een auto huren in Great Lakes voor een mooie reis door deze Amerikaanse staten? Combineer een bezoek aan de Niagara watervallen met grote steden als Chicago en Toronto. Want zolang u de huurauto weer inlevert in Amerika, mag u gewoon de grens passeren naar Canada. Wilt u liever een one way maken in plaats van een rondreis? Tegen vergoeding van de drop-off kosten is het bij Alamo.nl geen probleem om uw auto op een andere verhuurlocatie in te leveren.

Ohio

Eenmaal door Pennsylvania heen, rijdt u door naar buurstaat Ohio. Ohio is gek op muziek. Zo wordt er elke juni het Rock and Soul festival in Cleveland gehouden en elke juli is er live R&B in Cincinnati. Ohio was tevens de staat waar de gebroeders Wright voor het eerst luchtruim kozen voor hun vliegexperimenten en waar talloze ontsnapte slaven via de Underground Railroad hun weg naar vrijheid vonden. Ohio heeft verschillende musea die u meer kunnen vertellen over deze belangrijke gebeurtenissen.

Michigan

De staat Michigan ligt in het hart van Amerika, maar is enkel met de zuidkant verbonden met het vaste land van de Verenigde Staten. Michigan ligt midden tussen de Great Lakes en grenst aan Lake Michigan, Lake Huron en Lake Erie. De staat telt meer dan 100 stranden aan zoet water, inclusief zandduinen. Zomers kunt u hier heerlijk rondtrekken met een huurauto en wandelen. In de Winter kunt u in Michigan goed terecht voor snowboarden, want die sport is veertig jaar geleden uitgevonden in deze staat. In het zuiden ligt hoofdstad Detroit, waar alle grote autobedrijven ooit hun fabrieken gevestigd hadden. Tevens is dit de stad van de Motown muziek.

Indiana

Doe rustig aan en ga terug in de tijd in de staat Indiana. Indiana betekent ‘land van de indianen’ en verwijst naar het verleden. 12.000 jaar geleden werd het gebied namelijk bewoond door indianen. In deze staat vindt u schitterende natuur, bosrijke gebieden en oneindig veel maisvelden. Tevens vindt ieder jaar de autorace, Indy 500, plaats. Een van de drie bekendste autoraces ter wereld. In Indiana kunt u uw auto huren in de stad Indianapolis.

Illinois

Illinois kent u vooral van het prachtige Chicago, de stad van jazz en Al Capone. Meer dan de helft van de Illinois bevolking woont in en om deze stad aan de oever van Lake Michigan. Chicago biedt u prachtige, moderne architectuur, pretparken en de lekkerste restaurants. Ook een leuke bezienswaardigheid in Illinois is Cahokia, vlakbij Collinsville. Hoewel de Amerikaanse geschiedenis vaak maar een paar honderd jaar teruggaat, was deze oude Indiaanse stad al duizend jaar geleden een levendige plaats met 40.000 bewoners.

Wisconsin

Vanuit Illinois rijdt u richting het noorden naar de staat Wisconsin. Wisconsin grenst aan Lake Michigan en Lake Superior, de grootste van de vijf meren. Lake Superior heeft een oppervlakte van 82.000 km2 en kent dieptes tot 406 meter. Hoewel Milwaukee de grootste stad is van Wisconsin, heeft Alamo.nl zijn verhuurlocatie zitten in hoofdstad Madison. Wisconsin wordt al jaren gezien als een van de beste Amerikaanse staten om te wonen. Als activiteit is het in Wisconsin leuk om het Circusmuseum in Baraboo en het House of the Rock te bezoeken.

Minnesota

De Twin Cities Minneapolis en St. Paul vormen een bijzondere stad aan de bovenloop van de Mississippi rivier. Dit is het belangrijkste handelscentrum tussen New York en Seattle en het culturele hart van het midden-westen. Deze Twin Cities bieden bovenal heel veel vermaak. Zo vindt u er de hoogste theaterdichtheid van Amerika en de beroemde Mall of America, waar u zich gemakkelijk een dag kan vermaken. In het noorden van Minnesota liggen verschillende prachtige natuurgebieden en bossen, waar u naast wandel- en fietstochten ook goed kunt kanoën. Ook graag een auto huren in de Great Lakes? Vraag een vrijblijvende offerte op of maak eenvoudig uw boeking in vier stappen.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.