Logo Alamo.nl

Inloggen

Auto huren in de Rocky Mountains

Wilt u een bijzondere rondreis maken door de uitgestrekte prairies en prachtige berglandschappen van Noordwest-Amerika? Bij Alamo.nl kunt u een auto huren in de Rocky Mountains op veel verschillende locaties. Start uw reis in Denver, Colorado en reis af naar het noorden voor de cowboycultuur, Native American historie en prachtige nationale parken. Je reserveert altijd een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en ongelimiteerde kilometers. Wilt u liever een one-way maken in plaats van een rondreis? Tegen betaling van de zogeheten drop-off kosten, is dit gewoon mogelijk!

Colorado

Colorado is een favoriet onder de Amerikanen op het gebied van wintersport in de Rocky Mountains. Het bekendste skigebied in deze staat is Aspen. Toch is Colorado niet uit te vlakken in de andere seizoenen. Naast al het hooggebergte vindt u er ook eindeloze vlaktes, bossen en heuvels, een landschap van de ansichtkaarten en vergezichten. De bekendste stad, en tevens de hoofdstad, van Colorado is Denver. Ooit gesticht als mijnwerkersdorp, maar tegenwoordig een wereldstad. Omdat Denver ook een internationale luchthaven (DEN) heeft, biedt de stad een gemakkelijke aanvliegroute voor uw reis.

Wyoming

Vanuit Denver rijdt u richting het noorden de staat Wyoming in. Deze Cowboy State staat naast zijn rodeo’s en ranches het meest bekend om het oudste nationale park van de wereld: Yellowstone National Park. U kunt gemakkelijk een paar dagen uittrekken om de bijna 9000 km2 van Yellowstone te bewonderen. Ten zuiden van dit natuurpark ligt het Grand Teton National Park, welke compleet andere landschappen biedt, maar zeker net zo mooi is. Leuke cowboystadjes in Wyoming zijn Cody, Jackson en Cheyenne.

Montana

Boven Wyoming ligt Montana, ook wel Big Sky Country genoemd vanwege de panoramische uitzichten en uitgestrekte prairies. In het noorden van Montana ligt het beroemde Glacier National Park met 140 meren, bergtoppen van 3000 meter hoogte en honderden diersoorten. Zo vindt u er grizzly beren en de Canadese lynx. Daarnaast kent Montana veel spookstadjes die begin 20e eeuw abrupt werden verlaten door de inwoners, omdat het goud in de mijnen op was. U kunt tevens uw auto huren in Billings en Bozeman.

North Dakota

Als u vanuit Montana de buurstaat North Dakota in rijdt, maak dan een dagtrip in het Theodore Roosevelt National Park, een prachtig natuurgebied waar u weinig toeristen tegenkomt. Sluit uw bezoek af met cowboystadje Medora aan de rand van het natuurpark. Hier kunt u bijna het hele jaar de Medora Musical bijwonen, een typisch Amerikaans Wild West spektakel. U kunt het dunbevolkte North Dakota doorkruisen via de I-90. Maak nog wel een stop in het stadje Fargo, bekend van de gelijknamige film en serie. Als u kiest voor een one-way vanuit Denver, kunt u ervoor kiezen de auto weer in te leveren in Minneapolis. Verblijf nog een nacht in deze bruisende stad neem de volgende dag een directe vlucht terug naar Nederland vanaf Minneapolis International Airport (MSP).

South Dakota

Het symbool van de Verenigde Staten, Mount Rushmore, ligt in de Black Hills van South Dakota. En als je Mount Rushmore toch in het echt wilt zien, is het monument goed te combineren met een bezoek aan het Crazy Horse Memorial. Ook een monument uitgehakt in de rotsen, maar dan van de Lakota Native American leider Crazy Horse en vele malen groter dan Mount Rushmore. Als afsluiter bezoekt u het Badlands National Park. De plek voor fossielenjagers, want dit natuurgebied was miljarden jaren geleden nog de bodem van de zee! U kunt uw huurauto ophalen of inleveren in Rapid City.

Idaho

Ook wel bekend als het ‘Oostenrijk van de Verenigde Staten’. Idaho is een staat vol bergen en al het moois wat daarbij komt kijken. Met een huurauto door deze staat rijden is een groot feest met alle ‘Scenic Byways’ die het rijk is. Dit zijn officiële erkende wegen met zulke unieke eigenschappen en prachtige uitzichten, dat ze al een toeristische bestemming zijn op zich. Het noorden van de staat is het beste te bereiken vanaf Seattle en het zuiden vanaf Salt Lake City. Er is ook een regionale luchthaven in Idaho Falls waar u de auto kan ophalen of inleveren.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.