Logo Alamo.nl

Inloggen

Auto huren in Noordoost-Amerika

Gaat u op reis naar het charmante New England, ofwel de noordoostelijke staten van Amerika? De mogelijkheden zijn oneindig! Verken de Atlantische kust, ontdek de prachtige natuurroutes door de glooiende heuvels, bezoek de twee werelduniversiteiten Harvard en Yale of ga naar een van de steden zoals Washington, New York of Boston. Bij Alamo.nl kunt u voordelig een auto huren in Noordoost-Amerika op verschillende locaties in de verschillende staten. Het autohuurtarief van Alamo.nl is inclusief ongelimiteerde kilometers en alle benodigde verzekeringen. Hierover hoeft u zich dus geen zorgen te maken!

New York

Hoewel veel bezoekers van New York City het misschien niet denken, heeft de staat New York nog veel meer te bieden dan alleen Manhattan. De staat loopt helemaal door naar het noorden, naar de Canadese grens. Daar, in ‘upstate New York’, ligt Buffalo met de beroemde Niagara watervallen. Volg de Hudson rivier omhoog, langs Catskills, om je net als de Newyorkers te verbazen over de schoonheid van de bergen en het water. En dan zo dichtbij ’s werelds spannendste stad.

Pennsylvania

Pennsylvania is het land van de Amish en de Mennonieten, een traditioneel boerenland met uitgestrekte landerijen. Toch heeft deze staat ook twee wereldsteden: Pittsburgh en Philadelphia. Philadelphia is een sfeervolle stad door de bakstenen huizen (wat weinig voorkomt in Amerika), de winkelstraten en de aardige mensen. Het standbeeld van William Penn, de naamgever van Pennsylvania, staat er boven op het stadhuis. Deze meneer Penn legde als eerste de vrijheid van geweten vast in de Amerikaanse Grondwet. Pennsylvania ligt aan het Lake Erie, met een lengte van 388 km de kleinste van de vijf supermeren.

Connecticut

Connecticut is de meest zuidelijke staat van het gebied dat we kennen als New England en ligt vlak boven New York City. De staat is bekend om zijn kleurrijke, schilderachtige herfstlandschappen en is een populaire uitvalsbasis voor Newyorkers, die een weekendje weg willen. Andere bezienswaardigheden in deze staat zijn Yale University, het Barnum Museum en het huis van een van Amerika’s meest beroemde schrijvers: Mark Twain. Ook het centrum van hoofdstad Hartford is een bezoekje waard.

Rhode Island

Vanuit Connecticut rijdt u door naar de kleinste staat van Amerika: Rhode Island. Deze staat is 60 bij 80 kilometer groot en bestaat ook nog eens voor een derde uit water. De grootste stad van Rhode Island is Providence, maar ook kustplaatsje Newport is een leuke bestemming. Begin augustus vindt hier ook het Newport Jazz Festival plaats, welke al sinds 1954 gehouden wordt. Grote namen als Louis Armstrong en Ella Fitzgerald hebben er in het verleden opgetreden.

New Jersey

Met een inwonertal van zo’n 8,7 miljoen is New Jersey is de dichtstbevolkte staat van Amerika. In deze staat hoeft u zich niet te vervelen. In het noorden vindt u schilderachtige bergen en in het binnenland bossen, watervallen en diverse wandelpaden die u leiden door de schitterende natuur. Wilt u graag ontspannen? Breng dan zeker een bezoek aan een van de stranden die de staat rijk is.

Delaware

De staat Delaware is, op Rhode Island na, de kleinste staat van de Verenigde Staten. Toch is er genoeg te doen, Delaware bezit namelijk vele monumenten, musea en toeristische attracties. Het noorden van de staat is heuvelachtig en prefect voor hiken, wandelen en fietsen. In het midden van de staat vindt u mooie watervallen en langs de kust kunt u genieten van oneindig vele stranden en watersportactiviteiten.

Maryland

Maryland heeft een gevarieerd landschap. Van lage vlakten en stranden aan de kust, heuvelachtig landschap in het noorden en midden van de staat tot bebost gebied in het westen. Stap in uw huurauto en rijd over mooie Senic Byways die u brengen langs charmante dorpjes, prachtige natuur en verborgen schatten. In Maryland heeft Alamo een verhuurlocatie op de luchthaven Baltimore Airport.

Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de VS. De Afkorting D.C. staat voor “District op Columbia”, het federale district. Dit district behoort niet tot een staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed kon uitoefen op de hoofdstad. Het Witte Huis en het Capitool zijn belangrijke bezienswaardigheden. Daarnaast kent het district vele (gratis) musea langs Independence Avenue. In Washington D.C kun je onder andere een auto huren in Washington Downtown, Dulles Airport en Reagan Airport.

Massachussets

Door naar Massachussets, wat een feest van herkenning is. Dit is de staat van beroemde Amerikaanse politici, de heksenjachten, de beste universiteit en de mooiste eilanden. Dan bedoelen we natuurlijk de Kennedy’s, Salem, Harvard en het idyllische Martha’s Vineyard. En ook in de stad Boston kunt u zich gemakkelijk een paar dagen vermaken. Breng ook een bezoek aan de beroemde haven van Boston, waar de Amerikaanse revolutie begon toen kolonisten in opstand kwamen tegen de accijnsheffing op thee en een hele lading in zee gooiden tijdens The Boston Tea Party.

New Hampshire

New Hampshire is een kleine staat met grote rijkdom aan natuur, geschiedenis en cultuur. Zo ligt een deel van de White Mountains in New Hampshire, waaronder Mount Washington van bijna 2000 meter hoogte. Vanuit New Hampshire kunt u ook de grens met Canada oversteken voor een citytrip naar Montreal of Quebec. Omdat er geen sales tax is in New Hampshire, kunt u er ook erg goed winkelen. Binnen deze staat kunt u een auto huren op het vliegveld van Manchester.

Maine

De grootste staat van New England: Maine. Deze staat kent ruim achtduizend kilometer aan kustlijn, 6000 meren en 50.000 kilometer aan rivieren. En toch staat Maine voornamelijk bekend om de prachtige bossen. Maine krijgt daarnaast ook flinke waardering voor de onovertroffen restaurants en de altijd verse kreeft. Het is een paradijs voor de luxepaardjes: u kunt er goed snuffelen voor antiek, logeren in de meeste charmante hotelletjes en struinen over de boerenmarktjes met streekproducten. De grootste stad is Portland, waar u uw huurauto weer kunt inleveren.

Vermont

Vermont, ook wel de “Green Mountain State” genoemd, is een van de zes staten die deel uitmaken van het gebied dat we kennen als New England. De staat is beroemd om het groene landschap met vele bergen en de dorpjes met witte huisjes en kerken. Wilt u ook een auto huren in Noordoost-Amerika? Maak een vrijblijvende reservering of boek direct in vier eenvoudige stappen.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.