Logo Alamo.nl

Inloggen

Het Venetië van…

De Italiaanse stad Venetië worstelt al een tijdje met massatoerisme. De stad gaat daarom vanaf januari 2023 gebruik maken van een reserveringssysteem, om de drukte wat meer te reguleren. Daarnaast zullen dagjesmensen gevraagd worden om een kleine bijdrage van €3 tot €10, afhankelijk van de drukte. Mensen die overnachten zijn vrijgesteld, omdat zij al toeristenbelasting betalen. De hoop is dat met deze maatregelen de charme van de stad bewaard kan blijven en het voor inwoners en bezoekers een positieve ervaring blijft.

Venetië bezoeken kan uiteraard nog steeds tijdens uw rondreis door Italië, maar wist u dat er in Europa nog andere steden zijn die iets weg hebben van Venetië? Lees hieronder verder welke steden in de Europese landen wij bedoelen.

Portugal

Gelegen aan de schilderachtige Costa Nova ligt het pittoreske stadje Aveiro. De Moliceiro, die voorheen gebruikt werden als vissersboten, dienen nu als rondvaartboten. Het straatbeeld van de gekleurde huisje met deze bootjes komt direct overheen met de Gondolas die we kennen uit Venetië.

Deze regio van Portugal vertoont een waar schouwspel aan geschiedenis, cultuur en gastronomie en is zeker iets om te overwegen voor een rondreis. Een huurauto kunt u huren in onder andere Porto, Lissabon of Faro.

… Frankrijk

Het Venetië van Frankrijk is gelegen aan de Côte d’Azur. Is Marseille of Nice het startpunt van uw auto rondreis rond Frankrijk, dan mag een bezoekje aan Port Grimaud niet ontbreken. De auto kunt u parkeren bij de hoofdingang, de stad is namelijk geheel autovrij.

Er zijn veel gezellige bars een restaurants met hun terrasjes vlak aan de kade, zodat u alle mooie jachten en zeilboten kunt aanschouwen. Of huur zelf een bootje om door de ‘straatjes’ van Port Grimaud te varen. Met zonsondergang is ‘het Venetië van Frankrijk’ helemaal betoverend. Nog een tip: maak een bezoekje aan de kerk van Port Grimaud. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en met goed weer kunt u zelfs de kerktoren van Saint-Tropez in te verte spotten.

 … België

Naast het Venetië van België heeft Brugge de officiële bijnaam ‘het Venetië van het Noorden’. Door de vele grachten en bruggen hebben ze een plekje verdient op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Brugge heet niet voor niets BRUGge, want de stad telt er maar liefst 70!

Naast een rondvaart over de grachten, kunt u heerlijk ronddwalen over de Grote Markt en in de winkelstraatjes. Geniet van een Belgische bonbon of beklim de Halletoren voor een prachtig uitzicht over de stad – na 366 treden zijn de calorieën er ook meteen weer af. Sluit de dag af met een Belgisch biertje op een terras.

… Zweden

Stockholm, de hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilanden die door bijna 60 bruggen met elkaar in verbinding staan.  Zo kun u makkelijk van het ene naar het andere eiland hoppen door te lopen, via het openbaar vervoer of met uw eigen huurauto. Elk eiland heeft zo zijn eigen jachthavens, bezienswaardigheden en leuke terrasjes.

Een paar dingen die gedaan moet hebben in Stockholm voordat u vertrekt: een bezoekje aan de oude stad Gamla Stan, de longen uit uw lijf zingen in het ABBA museum, cultuursnuiven in het openluchtmuseum en de traditionele Köttbullar proeven – vergeet de balletjes van IKEA, this is the real deal. En kijk altijd om u heen tijdens een vakantie in Zweden, want elanden kunnen overal opduiken.

… Nederland

Nederland kent een paar steden die je ‘het Venetië van Nederland’ zou kunnen noemen. Het eerste waar u wellicht aan denkt is het dorpje Giethoorn, in Overijssel. De mooie landhuizen die omringt zijn door de kronkelende slootjes zijn een prachtig gezicht. Of wat dacht u van het oude stadscentrum van Utrecht dat helemaal tot leven komt in de zomer als de terrasjes aan het water zich vullen en de bootjes door de grachten varen. Last but not least, de wereldbekende grachtengordel van Amsterdam.

Wilt u er een keer op rondreis maken in eigen land of een dagje op pad, ook in Nederland kunt u een auto huren bij Alamo.nl. Haal de auto op in Amsterdam, Eindhoven of Maastricht. Zit uw gewenste locatie er niet tussen, kijk dan eens naar het uitgebreide aanbod van onze partner RNTaCar.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.