Logo Alamo.nl

Inloggen

De grens over met Alamo.nl

Wilt u met uw Alamo.nl huurauto de grens over steken? Dan is dit in de meeste gevallen uitstekend te doen. Toch adviseren wij u om dit tijdens uw reservering aan een van de Alamo.nl medewerkers door te geven. Er zijn namelijk een aantal bestemmingen waarbij u niet zomaar de grens mag oversteken met uw huurauto. Gaat u toch de grens over waar dit niet is toegestaan, dan vervalt uw verzekering. In geval van schade kan dit problemen veroorzaken en uiteraard voorkomt u (en wij ook) dit graag.

De grens over met een huurauto

In Europa is het meestal geen probleem om de grens over te rijden, maar er kunnen bepaalde voorwaarden gelden zoals een vooraf aangevraagde toestemming en/of een toeslag die ter plaatse betaald dient te worden. Dit is bijvoorbeeld in Kroatië, Tsjechië en Polen het geval. Ook in Amerika en Canada geldt dat u met uw huurauto de grens mag oversteken. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om met een Alamo.nl huurauto van Europa naar Noord-Afrika te reizen, of vanuit Amerika naar Mexico. In Zuid-Amerika adviseren wij u, wanneer u van plan bent op de grens over te steken, dit reeds van tevoren aan te geven bij reservering en het ophalen van de auto, omdat er kosten aan verbonden zijn.

Vanuit Nederland de grens oversteken

Het is mogelijk om met uw huurauto vanuit Nederland naar het buitenland te reizen. Zo kunt u bijvoorbeeld zonder extra kosten naar België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk en Italië rijden. Tegen een meerprijs van circa €6,- per dag is het tevens mogelijk om naar Kroatië, Tsjechië, Polen, Slowakije en Slovenië te rijden. Houdt u er wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is met de volgende huurauto’s: Mini, Economy, Compact, Intermediate en Standard huurauto’s. In Nederland kunt u uw huurauto ophalen bij Amsterdam Centraal, Amsterdam Schiphol of in Eindhoven. Heeft u aanvullende vragen? Neemt u dan contact op met onze customer service.

Uw huurauto inleveren in een ander land

Het is in sommige gevallen ook een optie om de huurauto in te leveren in een ander land. Tussen de landen Nicaragua en Costa Rica kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de Inter-Countries Service. De huurauto ophalen in de USA en inleveren in Canada is in sommige gevallen ook toegestaan. Bijvoorbeeld van SeattleVancouver of vice versa. Of van Buffalo, Portland (Maine) of Boston naar Toronto.

Voor Europa of Zuid-Amerika raden wij u aan contact op te nemen met het Alamo.nl team voor meer informatie.

Wilt u autohuur tips zoals leuke routes en een welkomstkorting ontvangen? Ontvang vandaag al € 10,- korting op uw 1e boeking.